Inloophuis PISA in Hoorn gaat weer open

Algemeen
Creatief Atelier bij Inloophuis PISA.
Creatief Atelier bij Inloophuis PISA. Foto: aangeleverd

HOORN - Inloophuis PISA gaat vanaf maandag 24 januari weer open. Dat houdt in dat het huis weer dagelijks een dagdeel is geopend voor spontane inloop. Zonder afspraak en geheel kosteloos kunnen bezoekers binnenstappen voor een gesprek en een kop koffie. Goed getrainde gastvrouwen en -heren ontvangen hen graag met hun warme hart en luisterend oor.

Ook de reguliere activiteiten gaan weer van start, waaronder vier soorten massage, het creatief atelier en de verschillende lotgenotengroepen. De laatstgenoemde activiteit vindt plaats in de kamer van villa PISA, waarbij rekening wordt gehouden met de groepsgrootte in verband met de anderhalve meter regel. Coordinator Susanne Dekkers: “Vanwege de kwestbaarheid van onze bezoekers blijven wij strikt bij het naleven van de corona-veiligheidsmaatregelen. Op deze wijze kan ons huis weer veilig open gaan, en we hopen wij dat iedereen zich weer veilig genoeg voelt om ons te bezoeken. Want dan kunnen wij Pisa weer laten functioneren zoals het bedoeld is: als het warme en gastvrije huis waar het zo goed toeven is voor iedereen die geconfronteerd is met de gevolgen van kanker.”

Wat is er te doen de komende periode? Elke veertien dagen is er bij PISA Creatief atelier, de eerste keer op dinsdag 3 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Donderdagavond 3 februari is de eerste Herensociëteit. Qi gong, een heerlijke bewegende meditatie, start weer dinsdag 1 februari van 10.00 tot 11.00 uur, daarna elke veertien dagen. Kindertijd, de club voor kinderen waarvan een ouder of andere naasten geraakt is door kanker, is woensdag 2 februari weer bij elkaar. Woensdagochtend 9 februari is PISA in Enkhuizen met een inloopochtend en creatieve workshop. Dinsdag 22 februari is er weer een gezellige Lunchtafel, waar de gasten gezellig samen kunnen zijn en hun ervaringen met elkaar kunnen delen. In februari start het nieuwe programma Samen op weg, speciaal voor mensen die na hun behandeling hun nieuwe leven weer moeten vormgeven. Doorlopend zijn er diverse soorten ontspanningsmassages, zoals de voetreflexmassage en de metamorfosemassage. Deze worden gegeven door professionele masseurs.

Zoals gezegd geldt voor alle activiteiten een corona-protocol en een maximaal aantal deelnemers. Meer informatie over Inloophuis PISA, deze en andere activiteiten is te lezen op de website www.inloophuispisa.nl. Vragen? Bel 0229-758531. Inloophuis PISA, Draafsingel 59 in Hoorn.