Allerlei activiteiten bij bibliotheek Hoorn tijdens Nationale Voorleesdagen

Algemeen
Afbeelding
Foto: aangeleverd

HOORN - De Nationale Voorleesdagen zijn dit jaar van 26 januari tot en met 5 februari. De bibliotheek organiseert dit jaar weer veel voorleesactiviteiten. De Voorleesdagen bieden een goede start om het hele jaar plezier van te hebben, op school, thuis of bij opa en oma.

Kinderen kunnen hun knuffel laten logeren in bibliotheek Hoorn en hem de volgende dag weer ophalen. Alle knuffels zijn welkom en mogen blijven slapen in de bibliotheek. Hoe leuk is dat? Eerst wordt de kinderen een mooi verhaal voorgelezen en daarna gaan zij samen op zoek naar een gezellig slaapplekje voor de knuffel. Wat voor spannende avonturen gaat hij meemaken? Bij het ophalen krijgen de kinderen wat lekkers.

Verrassend voorleespakket

Het voorleespakket is bedoeld voor iedereen die graag (voor)leest. Laat je verrassen door de deskundige medewerkers. Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen leden via de AfhaalBieb een leuk en verrassend voorleespakket bestellen met diverse prentenboeken. 

Lid worden is extra leuk tijdens de Nationale Voorleesdagen. Kinderen tot en met zes jaar die tussen 26 januari en 5 februari in een van onze vestigingen lid worden van de Bibliotheek Hoorn, krijgen een monsterknuffeltje cadeau. Lidmaatschap is gratis voor iedereen tot achttien jaar. Kinderen lenen boetevrij.

Alle activiteiten zijn op inschrijving. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Aan ouders wordt gevraagd om een QR-code, anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen. Voor meer informatie rondom de huidige maatregelen, kijk op de website van de Bibliotheek Hoorn. 

Maandag 25 januari is er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Dan wordt duidelijk of alle activiteiten door kunnen gaan of dat ze uitgesteld moeten worden. 

Het complete overzicht met alle activiteiten staat op www.bibliotheekhoorn.nl/voorleesdagen2022 .