Opening eerste BiebPunt in Hoorn

Algemeen
Iedereen is welkom voor een (digitale) hulpvraag, een gezellige of educatieve activiteit en/of het lezen van een boek.
Iedereen is welkom voor een (digitale) hulpvraag, een gezellige of educatieve activiteit en/of het lezen van een boek. Foto: aangeleverd

De activiteiten worden aangeboden door de samenwerkingspartners de Bibliotheek Hoorn, WilgaerdenLeekerweidegroep, 1.Hoorn en Stichting Netwerk. Samen verzorgen zij een passende en krachtige invulling van het BiebPunt.

HOORN - Het eerste BiebPunt in de Grote Waal in Hoorn wordt donderdag 3 maart geopend door wethouder Simon Broersma. In het BiebPunt kunnen inwoners van de wijk meedoen aan activiteiten, vinden ze ondersteuning en kunnen ze andere inwoners ontmoeten. Iedereen is welkom voor een (digitale) hulpvraag, een gezellige of educatieve activiteit en/of het lezen van een boek of een tijdschrift.

Waarom Grote Waal?

De maatschappelijke rol van de bibliotheek is ondervertegenwoordigd in de wijk Grote Waal. Het BiebPunt Grote Waal is een pilot in samenwerking met WilgaerdenLeekerweidegroep waarbij er activiteiten en diensten worden aangeboden afgestemd op de inwoners van de wijk. Op een laagdrempelige inlooplocatie worden cursussen, spreekuren en workshops georganiseerd gericht op basisvaardigheden (digitaal en taal). WilgaerdenLeekerweidegroep doet dit in de vorm van ontmoeting, ondersteuning en activiteiten voor de cliënten.

Opening

Donderdag 3 maart opent wethouder Simon Broersma het BiebPunt in de Grote Waal om 09.30 uur. Vanaf die dag is iedereen welkom tijdens openingstijden.

Voor alle activiteiten en openingstijden: www.bibliotheekhoorn.nl/biebpunt .