Handen uit de mouwen op begraafplaats Keern in Hoorn

Algemeen
Veel scholieren hielpen mee tijdens NLdoet.
Veel scholieren hielpen mee tijdens NLdoet. Foto: aangeleverd

HOORN - Met veel mensen is er twee dagen - 11 en 12 maart - op de begraafplaats Keern in Hoorn hard gewerkt. Vooral veel jonge mensen en scholieren hielpen een handje mee tijdens NLdoet. Voor hun was het vaak de eerste kennismaking met een begraafplaats, maar ook doorgewinterde inwoners van Hoorn weten soms niet dat deze begraafplaats aan het Keern ligt. Een andere enthousiaste groep die ook de handen uit de mouwen wist te steken, de leden van Rotaryclub de Compagnie, heeft de begraafplaats ontdekt als onderwerp voor hun sociale activiteiten.

Schoffelen, schrobben met azijn, poetsen met groene zeep, paaltjes lijmen en bandjes recht leggen en het leukste: plantjes in de grond zetten. In de vroege ochtend was het nog wat koud, maar in het zonnetje en met hard werken warm je snel op. Voor koffie/thee, broodjes en versnaperingen was gezorgd en voor even kletsen over de begraafplaats, de familie die daar ligt of andere zaken was natuurlijk tijd. 

Dankzij de gemeente en het Oranjefonds was er budget voor plantjes en daardoor zien de graven er nu picobello en gezellig uit met vrolijke plantjes. Het bestuur van de Stichting Vrienden Begraafplaats Keern bedankt alle mensen die mee hebben geholpen om de begraafplaats weer een verzorgd en fleurig aanzien te geven.