Join the PISA-shoot in Hoorn

Algemeen
Jill (assistent-begeleider Kindertijd) poseert.
Jill (assistent-begeleider Kindertijd) poseert. Foto: aangeleverd

HOORN - Jongerenorganisatie Join The Project organiseert woensdag 20 april vanaf 19.00 uur een fotoshoot bij Inloophuis PISA aan de Draafsingel in Hoorn. Jongeren tussen de 15 en 25 jaar mogen poseren of zelf aan de slag met de apparatuur. Deze samenwerking is mogelijk dankzij een bijdrage van de gemeente Hoorn en heeft als doel jongeren op een ontspannen manier kennis te laten maken met Inloophuis PISA.

PISA is een Centrum voor leven met en na kanker, en helpt bezoekers hun balans terug te vinden na de ingrijpende gebeurtenissen rond de diagnose en behandeling tegen kanker. Eén op de drie personen krijgt kanker. Dat betekent dat iedereen er als directe naaste, familie of als vriend mee te maken krijgt. Kanker heb je niet alleen, het heeft ook effect op de mensen er om heen. Bij PISA ontmoeten kinderen en jongeren leeftijdgenoten die hetzelfde meemaken, dit lotgenotencontact kan hen helpen bij de verwerking. Zij kunnen praten over hun ervaringen, maar dat hoeft niet: zonder woorden begrepen worden is soms al voldoende. En ze doen vooral veel leuke dingen samen. 

Deze fotoshoot is voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar en is een ontspannen samenzijn, mét pizza. Coördinator Susanne Dekkers: “Wanneer je zelf te maken hebt met kanker is het soms heel moeilijk om voor de eerste keer over de drempel van PISA te stappen. Met deze samenwerking willen we jongeren, of ze nou wel of niet met kanker zijn geconfronteerd, op een ontspannen manier ontvangen. Mochten ze nu of in de toekomst voor henzelf, of voor anderen een steuntje in de rug nodig hebben, dan weten ze de weg.”

PISA, Draafsingel 59, Hoorn. Aanmelden voor de fotoshoot kan via info@inloophuispisa.nl. Meer informatie: www.inloophuisp[isa.nl of 0229-758531. Deelname is gratis, maar een donatie is welkom.