MAK Blokweer in Blokker zoekt vrijwilligers

Algemeen
Lekker buiten in de natuur aan het werk bij MAK Blokweer.
Lekker buiten in de natuur aan het werk bij MAK Blokweer. Foto: aangeleverd

BLOKKER - Op zoek naar een leuke, leerzame en vooral gezellige vrijwilligersfunctie? MAK Blokweer in Blokker draait weer op volle toeren en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. 

MAK Blokweer is onder meer op zoek naar een ‘Medewerker Kijkboerderij’. Voor wie van dieren houdt, graag buiten is en de natuur een warm hart toedraagt heeft MAK Blokweer een geweldige job op een echte kijkboerderij met dierenkuddes. Als medewerker kijkboerderij verzorg je samen met het team van de boerderij de dieren in en om de boerderij. Je controleert hun toestand, voert de dieren en geeft hen aandacht. Daarnaast houd je de verblijven, het erf en de stal schoon. Wie vindt het leuk om met dieren te werken? Hou je van interactie met publiek en lijkt het je leuk om bezoekers te vertellen over de dieren en MAK Blokweer? In overleg wordt gekeken welke dagen voor jou geschikt zijn om aan te haken bij het boerderijteam. Deze functie is geschikt voor wie graag buiten is en graag contact heeft met dier en natuur. Bij MAK Blokweer leer je de kneepjes van het vak. Ook kan deze functie gecombineerd worden met één van de andere vrijwilligersfuncties. Het werk kan eventueel ook samen met familie of vrienden gedaan worden, bijvoorbeeld als je je kind van dichtbij kennis wilt laten maken met de verantwoordelijkheid voor dier en natuur, of als je met een groepje de handen uit de mouwen wilt steken. Dit gaat uiteraard in overleg met de beheerder.

Daarnaast zoekt MAK Blokweer een ‘Medewerker Natuurpark’. Heb je groene vingers en werk je graag in de buitenlucht, kom dan het natuurparkteam ondersteunen! Samen draag je zorg voor het beheer van het natuurpark Blokweer en de natuurspeeltuin. Elke week onderhoudt een kleine gezellige vrijwilligersploeg onder leiding van de parkbeheerder van MAK Blokweer het Natuurpark Blokweer. Je maait en snoeit, repareert hekken, onderhoudt de paden en ruimt op. Dit alles gebeurt op ecologische wijze. Dus wil je wat leren of juist jouw kennis delen, hou je van de buitenlucht? Word dan natuurvrijwilliger bij MAK Blokweer! Het MAK biedt een centraal gelegen werkplek in het groen, een enthousiast team collega’s, werken met dieren in de natuur, flexibiliteit, een leerzame werkplek en werk waar je je energie in kwijt kunt.

Meer informatie is te vinden via https://mak-blokweer.nl/over-het-mak/vacatures/ . Geïnteresseerd in een vacature? Stuur dan een mail met je motivatie naar de beheerder Natuurpark en Kijkboerderij Roy de Moel: natuurpark@mak-blokweer.nl . Hij neemt contact op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek.