Vier dagen lang vertrokken de deelnemers vanaf IJsbaan de Westfries voor afwisselende routes over 30, 50 en 70 kilometer.
Vier dagen lang vertrokken de deelnemers vanaf IJsbaan de Westfries voor afwisselende routes over 30, 50 en 70 kilometer. Foto: aangeleverd

Fiets4Daagse Hoorn laat ruim 800 fietsers genieten van Westfriesland

Algemeen

HOORN - De twaalfde editie van de Fiets4Daagse Hoorn zit erop. Ruim 800 fietsliefhebbers hebben genoten van de natuur, de bezienswaardigheden rondom Hoorn en de schitterende in bloei staande tulpenvelden. Vier dagen lang vertrokken de deelnemers vanaf IJsbaan de Westfries voor afwisselende routes over 30, 50 en 70 kilometer. Op de slotdag van het meerdaagse evenement van Sportorganisatie Le Champion werden de deelnemers feestelijk onthaald op een gezellige Roode Steen in Hoorn.

Maandag 2 mei werd het officiële startschot van de Fiets4Daagse Hoorn gegeven door wethouder Arthur Helling. Vanaf startlocatie IJsbaan de Westfries vertrokken de eerste deelnemers al vroeg richting het Zuiderzeemuseum in een schitterende ochtendzon, welke garant stond voor een mooie fietsdag. Fietsers aan de 30 km route genoten na een rit richting Enkhuizen van een historische overtocht met de Museumboot ‘De Friesland’ en de Museumstroomtram terug naar Hoorn.  

De tweede dag van de Fiets4Daagse Hoorn werden de deelnemers ondergedompeld in het boerenleven met onder andere bezoekjes aan het Koeienhuis, het Rundveemuseum en het Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg. Onderweg werden de fietsers verrast door een ingerichte verzorgingspost op het terrein van zorginstelling Leekerweide. Vrijwilligers ontvingen alle deelnemers met een hapje, drankje en een gezellig gesprek.

Halve4Daagse

De laatste twee dagen werden de deelnemers aan de Fiets4Daagse vergezeld door de fietsers aan de Halve4Daagse. Met beide dagen een heerlijke lentezon en volop entourage bij de stempelposten, zat de sfeer er goed in. Na vier dagen vol fietsplezier werden de deelnemers feestelijk onthaald op de Roode Steen in hartje Hoorn. Alle fietsers ontvingen traditiegetrouw een medaille en een bosje tulpen, aangeboden door Tulpen.NU uit Hem. Een geslaagde Fiets4Daagse Hoorn werd door vele afgesloten op een van de terrassen in het centrum.

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Het goede doel van de Fiets4Daagse Hoorn is het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Voor de start van het meerdaagse evenement werd er een cheque van 566 euro overhandigd aan Leon Wolleswinkel, Senior Fondsenwerver. “Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al meer dan 25 jaar de autoriteit op het gebied van voeding, leefstijl en kanker. Fietsen draagt bij om gezond te blijven, verkleint de kans op kanker en zorgt voor een gezond gewicht. Wij vinden het dan ook fantastisch om het goede doel van de Hoornse Fiets4daagse te zijn en willen de organisatie en al haar deelnemers bedanken voor de mooie steun. Dit draagt bij aan meer onderzoek en voorlichting. Samen geven we iedereen een kans tegen kanker.”

Editie 2023

Volgend jaar vindt de dertiende editie van de Fiets4Daagse Hoorn van dinsdag 2 tot en met vrijdag 5 mei plaats. De inschrijving opent medio december. Kijk voor meer informatie op www.fiets4daagsehoorn.nl .

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Sinterklaas in winkelcentrum De Bangert in Zwaag Algemeen 28 nov, 17:16
Afbeelding
Scrooge in het Westfries Museum in Hoorn Algemeen 28 nov, 16:46
Afbeelding
Workshop ‘Wilgentenen in de tuin’ in Theekruidentuin Zwaag Algemeen 28 nov, 16:42
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Boekpresentatie Tanja de Jonge in bibliotheek Hoorn Algemeen 28 nov, 11:41
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
Vuurwerkoverlast in gemeente Hoorn: wat te doen? Algemeen 28 nov, 10:10
Afbeelding
Lichtjesfeest in Hoornse haven trekt veel bezoekers Algemeen 28 nov, 09:34
Afbeelding
Interactieve ouderavond op Copernicus SG in Hoorn over drank en drugs Algemeen 25 nov, 16:47
Afbeelding
Kerstconcert Hoorns Kamerkoor in Westfries Museum Algemeen 25 nov, 16:29
Afbeelding
Bijeenkomst Wereldlichtjesdag in Dorpskerk Blokker Algemeen 24 nov, 20:00
Afbeelding
Fietsjesactie Jan en Lida Kooijman uit Hoorn winnaar ‘BertOp500-je’ Algemeen 24 nov, 19:54
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief