Win kaartjes voor concert Gregorian Grace in Koepelkerk Hoorn

Algemeen
Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring.
Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring. Foto: Lukasz Pietrzak

HOORN - De formatie Gregorian Grace geeft in één maand tijd maar liefst 26 concerten in grote Nederlandse kerken. Vrijdag 27 mei vanaf 20.00 uur vindt het concert van Gregorian Grace plaats in de Koepelkerk in Hoorn. Het Hoorns Nieuwsblad mag twee maal twee kaarten verloten onder onze lezers. Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje te sturen.

Met veel gratie celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble uit Polen - bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden - het gregoriaans. Ieder concert start met een voice-over van Jenno Terpstra, die het het verhaal achter de Gregoriaanse gezangen introduceert. De bezoekers worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken. Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen - die uit de oudheid zijn overgeleverd - in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohen’s Hallelujah, Knockin’ On Heaven’s Door van Bob Dylan, Sound of Silcence van Simon & Garfunkel en Tears in Heaven van Eric Clapton. 

Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende, meeslepende en sacrale sfeer. Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het gregoriaans gezang van de oudheid tot heden. Tijdens het concert worden voor de pauze traditionele gregoriaanse gezangen gebracht, na de pauze meer populaire liederen. Het concert duurt ongeveer 120 minuten, inclusief 15 minuten pauze. 

Kans maken op twee vrijkaartjes voor het concert op 27 mei in de Koepelkerk in Hoorn? Stuur dan uiterlijk dinsdag 17 mei een mailtje naar redactie.hrn@rodi.nl onder vermelding van ‘Gregorian Grace’ en met vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer. De winnaars krijgen zo snel mogelijk bericht.