Kunstroute Kersenboogerd in Hoorn

Algemeen
Op verschillende locaties in de Kersenboogerd zijn diverse soorten kunst te bewonderen.
Op verschillende locaties in de Kersenboogerd zijn diverse soorten kunst te bewonderen. Foto: aangeleverd

HOORN - Iedereen kan zondag 15 mei genieten van vele bijzondere kunstzinnige voorwerpen en uitingen in de Kersenboogerd. Een heuse kunstroute, die na twee jaar plannen maken eindelijk gehouden kan worden op 15 mei van 12.00 tot 17.00 uur. 

Door de hele Kersenboogerd is een route met locaties waar diverse soorten kunst te bewonderen zijn. Denk aan brons, glas, verf of leer maar ook keramiek, iconen, bodypaint en urban desert art. Niet alleen bij de kunstenaars thuis, maar ook in de huiskamer van Betsy Perk en in het Wijklab in het centrum van de wijk.

Het idee van de kunstroute is afkomstig van de wijkbewoners Marion en Johan. Zij bezoeken zelf vaker kunstroutes en het leek hen een leuk idee om dit in hun eigen wijk te organiseren. Zo kun je de wijk op een andere manier leren kennen. Twee jaar geleden zijn zij met hulp van het Wijklab en ‘Voor een mooie stad’ dit initiatief gaan uitwerken. Helaas moest het twee keer worden verschoven, maar nu kan het eindelijk plaatsvinden.

Op sommige adressen is ook muziek of tref je verhalenverteller Julian. Ga op pad, lopend of op de fiets en laat je verrassen. Neem een mobieltje mee, want de route is te vinden op www.vooreenmooiestad.nl/kunstroute. Het is ook mogelijk om bij het Wijklab op het Aagje Dekenplein te beginnen en van daaruit de kunstroute te vervolgen.