Ben jij een waterbaas? Doe de Waterbazencheck

Algemeen
Ben jij een waterbaas?
Ben jij een waterbaas? (Foto: aangeleverd)

REGIO - Ons land zit vol Waterbazen. Mensen die niet zomaar alles door de wc spoelen en zorgen dat hun tuin of balkon er lekker groen bijstaat. Wil je weten of jij al goed bezig bent voor schoon en voldoende water? Doe dan de Waterbazencheck door de QR-code te scannen!

Veeg jij vet uit je koekenpan voordat je die afwast? Of heb je een herbruikbare drinkfles in je tas? Daar scoor je punten mee bij de Waterbazencheck! Als de uitslag tegenvalt, krijg je meteen tips om een (nog) grotere Waterbaas te worden.


Scan de QR-code en doe de Waterbazencheck! - (Foto: aangeleverd)

Waanzinnige waterprijzen

Wist je bijvoorbeeld dat in veel shampoos hele kleine stukjes plastic zitten, die uiteindelijk via jouw afvoerputje in de sloot terechtkomen? Door tussen 16 mei en 12 juni de Waterbazencheck te doen, kom je er niet alleen achter hoe waterbewust je bent, je maakt ook nog kans op waanzinnige waterprijzen. Zoals een zeeppakket zonder plastic.

Gezamenlijke bijdrage

Wat Waterbazen in het klein doen, doet Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in het groot. Elke dag werken wij aan de bescherming tegen wateroverlast bij clusterbuien en watertekort bij een hittegolf, en het zuiveren van het rioolwater zodat het schoon de sloten in stroomt. Zo dragen we bij aan schoon en veilig natuurwater waarin jij een duik kan nemen. Let op, doe dat wel bij locaties die daarvoor ingericht en gecontroleerd zijn. Kijk voor meer informatie en tips op: www.hhnk.nl/waterbazen.