De Dansonderneming Danst in Het Pakhuis in Hoorn

Algemeen
De Dansonderneming brengt een veelzijdig programma in Theater Het Pakhuis.
De Dansonderneming brengt een veelzijdig programma in Theater Het Pakhuis. Foto: Martijn Cruyff

HOORN - De Dansonderneming presenteert zaterdag 28 en zondag 29 mei in zijn (huis)theater Het Pakhuis in Hoorn een inspirerend en verrassend dansprogramma: De Dansonderneming Danst. Het programma wordt gevormd door bijzondere choreografieën van choreograaf Henriëtte Pot en danskunstenaar Nanska van de Laar, tevens de artistiek leider van het gezelschap. 

Van Van de Laar gaat haar nieuwste werk ‘We gather up our hearts’ in première, over het fundamentele mysterie van het leven. In een herziene versie van Brainitch daagt Henriëtte Pot vier dansers niet alleen uit een bijzondere kant van zichzelf aan het publiek te laten zien, maar geeft zij ook zichzelf bloot. In een solopremière voor het jonge danstalent Fleur Koolhof balanceert de choreografe tussen kracht en kwetsbaarheid. In de solo ‘On my own’ is het podium aan Christel Bontje. In de choreografie Urge zijn de dansers gehuld in aparte creaties van de Hoornse designer Sepehr Maghsoudi met wie De Dansonderneming een samenwerking is aangegaan. In ‘Off Track’ toont Van de Laar de dunne scheidslijn tussen jeugd en veroudering, niet per se die van de mens maar die van de natuur. Waar nieuw leven begint, treedt vrijwel tegelijkertijd verval op.

Met dit veelzijdige dansprogramma voor zowel dansliefhebbers als avonturiers, viert De Dansonderneming haar terugkeer na de coronaperiode naar het theater als ensemble. De voorstelling wordt vier keer uitgevoerd, te weten op zaterdag 28 mei om 15.00 en 20.30 uur en zondag 29 mei om 15.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via theater Het Pakhuis: www.pakhuishoorn.nl . Kijk voor meer informatie op www.dansonderneming.nl .