Kinderen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst IKEC in Hoorn

Algemeen
Een afvaardiging van de kinderen van IKEC Scheerder ondertekende 13 mei de samenwerkingsovereenkomst.
Een afvaardiging van de kinderen van IKEC Scheerder ondertekende 13 mei de samenwerkingsovereenkomst. Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Na jaren van gesprekken, het uitwerken van plannen en het in de praktijk invoeren is de samenwerking tussen de bestuurders van Stichting Trigoon en Stichting Kinderopvang West-Friesland sinds 17 maart officieel vastgelegd middels een samenwerkingsovereenkomst. Vrijdag 13 mei werd deze samenwerking gevierd door personeelsleden en bestuurders, maar belangrijker nog door de kinderen. Het IKEC is er immers samen voor de ontwikkeling van het kind!

Het IKEC zet zich al jaren in voor kinderen die iets extra’s nodig hebben om te kunnen ontwikkelen of leren. Zij vervult hierin een belangrijke regionale functie. Juist voor deze kinderen is deze intensieve samenwerking tussen verschillende partijen, zoals onderwijs, opvang en zorgondersteuning van belang. De laatste jaren hebben de kinderen al veel profijt gehad van de samenwerking.

Sterke pedagogische basis

Echter is het IKEC nu nog verdeeld over verschillende locaties, waar de partijen per locatie goed samenwerken. Wanneer de kinderen wisselen van de ene naar de andere locatie, in verband met leeftijd of ontwikkelingsfase, is dit vaak een flinke overgang. Zij moeten wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe medewerkers. Daarom kijken de professionals van het IKEC, maar ook de kinderen, erg uit naar het moment waarop de verschillende locaties samenkomen in één pand. De komst van nieuwbouw IKEC in 2025 is een welkome aanvulling voor de ontwikkeling van de kinderen. Elke stap dichterbij is ten gunste van deze kinderen, daarom is de samenwerking tussen onderwijs en opvang ook mooie een reden om te vieren.

Een afvaardiging van de kinderen van IKEC Scheerder ondertekende 13 mei de samenwerkingsovereenkomst, waarna er een feestelijk moment was en de kinderen konden genieten van een zomerse traktatie!