Nieuw beeld toegevoegd aan Hoornse beeldenroute

Algemeen
De beeldhouwer Jan Kettelerij heeft hard gewerkt om het twee meter hoge en dertien kilo zware beeld ongeschonden op z’n plek te krijgen.
De beeldhouwer Jan Kettelerij heeft hard gewerkt om het twee meter hoge en dertien kilo zware beeld ongeschonden op z’n plek te krijgen. Foto: aangeleverd

HOORN - De beeldenroute langs de Westerdijk en het Visserseiland in Hoorn, georganiseerd door stichting In Den Beginne, is opnieuw verrijkt met een beeld.

Inmiddels staan er 38 beelden langs de kust van Hoorn. Recent gaf In Den Beginne aan dat de route verlengd kan worden als de inrichting van het stadsstrand aan de orde komt. Hoorn kan zich dan presenteren als een historische stad aan het water met heel veel kunst en cultuur. 

De beeldhouwer Jan Kettelerij uit het Zeeuwse Tholen heeft hard gewerkt om het twee meter hoge en dertien kilo zware beeld ongeschonden op z’n plek te krijgen. De locatie is vlakbij de parkeerplaatsen op het Visserseiland. Het hardstenen beeld met de titel ‘Solidarité’ heeft eerder geëxposeerd gestaan op een internationale beeldenexpositie in Terneuzen.