Bijeenkomst in Hoorn over intimiteit en seksualiteit bij dementie

Algemeen
Aan algemene menselijke basisbehoeften wordt in opleidingen weinig aandacht besteed. Hierdoor liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer.
Aan algemene menselijke basisbehoeften wordt in opleidingen weinig aandacht besteed. Hierdoor liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer. Foto: Pixabay

HOORN - Stichting Ouderennetwerk West-Friesland organiseert vrijdag 24 juni van 13.00 tot 17.00 uur in Hoorn een bijeenkomst over intimiteit en seksualiteit bij dementie. Algemeen menselijke basisbehoeften verdwijnen niet als we ouder worden. Toch wordt daar in opleidingen weinig aandacht aan besteed. Hierdoor liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer.

Om dat te veranderen delen verschillende gasten hun ervaringen. Noëlle Sant, expert ouderenzorg bij Vilans, vertelt over het onderzoek dat zij uitvoert voor Vilans en Rutgers in verzorg- en verpleeghuizen. Vervolgens krijgen de aanwezigen van Frans Hoogeveen - specialist dementiezorg en schrijver van het boek ‘Intimiteit en seksualiteit bij dementie’ - praktische adviezen. Na de koffie/theepauze geeft Geriant een zienswijze op de culturele verschillen in de omgang met het thema.

Tijdens alle sessies is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is interessant voor partners en/of familieleden van mensen met dementie. Maar ook voor studenten, zorg- en welzijnsprofessionals en beleidsmakers is het evenement een eye-opener. Locatie: Raadzaal, Nieuwe Steen 1 in Hoorn. Zaal geopend vanaf 12.30 uur, de toegang is gratis. Graag van tevoren aanmelden via ouderennetwerkwf@gmail.com of 06-13551944. Meer informatie: www.stichtingouderennetwerkwf.nl .