Missie geslaagd: Tina en Joshua uit Hoorn beklimmen Mont Ventoux tijdens ‘Klimmen tegen MS’

Algemeen
Tina en haar zoon Joshua hebben de top van de Mont Ventoux bereikt.
Tina en haar zoon Joshua hebben de top van de Mont Ventoux bereikt. Foto: aangeleverd

HOORN - Tina Marshall en haar zoon Joshua Stokes uit Hoorn hebben maandag 6 juni, tweede pinksterdag, samen meegedaan aan ‘Klimmen tegen MS’. Zij hebben allebei MS (multiple sclerose) en gingen samen de sportieve uitdaging aan en beklommen wandelend de ruim negentienhonderd meter hoge Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. 

‘We zijn supertrots op onszelf’

Het geld dat met dit evenement ingezameld is, is bestemd voor onderzoek naar MS. Het is een onvoorspelbare ziekte waar nog geen oplossing voor is. Tina en Joshua wilden graag iets doen om mensen met MS in de toekomst beter te kunnen helpen.

Goed nieuws: het is Tina en Joshua gelukt! Zij hebben de 26 kilometer lange route naar boven helemaal afgelegd. Een geweldige prestatie. “Wij zijn supertrots op onszelf!”, laat Tina weten. “De voorbereidingen gingen niet erg makkelijk; ik had een blessure waardoor ik een aantal weken niet kon trainen en Joshua liep een paar weken geleden nog op krukken. Die hebben we meegenomen naar Frankrijk voor de zekerheid. Gelukkig heeft hij ze niet nodig gehad. Ondanks alles hebben we het gered!” 

De volgende editie van Klimmen tegen MS vindt 29 mei 2023 plaats. Meer informatie? Kijk op www.klimmentegenms.nl .