Henny Huisman geeft in Hoorn duizendste fiets weg namens Gratis Fietsjes Actie voor Minima

Algemeen
Shanty is zichtbaar blij met haar nieuwe fiets.
Shanty is zichtbaar blij met haar nieuwe fiets. (Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Niemand minder dan Henny Huisman gaf vrijdagmiddag 10 juni namens de stichting Gratis Fietsjes Actie voor Minima van Jan en Lida Kooijman de duizendste gratis fiets weg! De gelukkig was de bijna zesjarige Shanti. Zij werd aangemeld door Waanders Racing uit Medemblik.

Ook mocht Henny deze middag meteen de 1001e fiets weggegeven en wel aan Milkiyas (20) uit Eritrea. Urmie Seedorf van de Hoornse stichting AyúdaMe had hem aangemeld bij Jan en Lida. “Via een omzwerving is Milkiyas in Nederland beland. Het was geen gemakkelijke periode voor hem om zo jong zonder zijn ouders deze reis te maken. Nu is hij met zijn ouders herenigd en kan hij aan een nieuwe start beginnen. Hij had dringend een fiets nodig om naar school te kunnen fietsen”, legt Urmie uit. Namens Milkiyas nam zij de prachtige fiets vrijdagmiddag in ontvangst. 

Uitstervend ras

Henny sprak lovende woorden over het werk van de stichting van Jan en Lida. “Deze mensen zijn eigenlijk een uitstervend ras. Het is uniek hoeveel vrije tijd zij stoppen in het helpen van andere mensen. Zo ongelooflijk sympathiek en lief. Ik maak mijn verhaal niet te lang, want anders schiet ik vol”, sprak Henny die zichtbaar geraakt was. Jan Kooijman vult aan: “De woorden van Henny doen ons erg goed. Toen wij het vroeger zelf moeilijk hadden, zijn we ook goed geholpen. Dat gun je een ander ook. Als iedereen dat zou doen, dan zou de wereld er een stuk beter uitzien. En heel belangrijk: wie de glimlach van een kind niet ziet, ziet het allermooiste niet.”

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.fietsjesvoorminima.nl .

De 1001e fiets nam Urmie Seedorf (r) van stichting AyúdaMe in ontvangst namens de 20-jarige Milkiyas uit Eritrea.