Leerlingen SG Newton in Hoorn in de prijzen

Algemeen
Elin Overwater en Femke Oostrom.
Elin Overwater en Femke Oostrom. Foto: aangeleverd

HOORN - Dit jaar zijn twee leerlingen van mavo-4 van het SG Newton in Hoorn in de prijzen gevallen bij het Talentenprogramma Junior Fellowship van het Rijksmuseum en de NTR.

De mavo-4 leerlingen Elin Overwater uit Oosthuizen en Femke Oostrom uit Westwoud van het SG Newton hebben met hun profielwerkstuk over de barokke schilderkunst, met in de hoofdrol Rembrandt, de Junior Fellowship gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Rijksmuseum. Dit jaar mochten voor het eerst ook mavoleerlingen meedoen aan het talentenprogramma. Elin reageert blij verrast: “Ik had het totaal niet verwacht en ik ben super blij!” Ook Femke zag de prijs niet aankomen. “Ik was helemaal in shock, maar super blij.”

Het Rijksmuseum organiseert in samenwerking met de NTR verschillende wedstrijden waarmee ze de ontwikkeling van ambitieuze leerlingen willen ondersteunen. Leerlingen in het laatste jaar van de middelbare school konden hun profielwerkstuk inzenden en daarmee een vijfdaags traineeship bij het Rijksmuseum en 1500 euro studiebeurs winnen. Voorafgaande aan de prijsuitreiking op 11 juni hebben Elin en Femke vijf dagen achter de schermen meegelopen met experts van het Rijksmuseum die meer weten over het onderwerp van hun werkstuk. In die week hebben ze ook een explaine video gemaakt in samenwerking met de NTR en Astrid Sy (presentator van Andere Tijden). De video is binnenkort te zien op schooltv. Verder wonnen Elin en Femke ieder 1500 euro studiebeurs! “Ik ben super trots op deze meiden”, aldus de mentor Jikkemien Kuypers.