Rugby Club West-Friesland in Hoorn viert vijftigjarig jubileum

Algemeen
De jeugdafdeling is een belangrijk onderdeel van de de rugbyvereniging.
De jeugdafdeling is een belangrijk onderdeel van de de rugbyvereniging. Foto: aangeleverd

HOORN - De Hoornse Rugby Club West-Friesland viert zaterdag 25 juni haar vijftigjarig jubileum met een groot feest bij de eigen accommodatie aan de Blauwe Berg. Met onder meer een haka-workshop, een veiling en verschillende wedstrijden luidt de rugbyvereniging de komende vijftig jaar in.

Bestuurslid Peter Vijselaar was bijna vanaf het eerste uur betrokken bij de club en is trots op het bereikte jubileum. “Ik ben al ruim veertig jaar lid en ik vind het mooi dat het nog altijd aanvoelt als de club van veertig jaar geleden. Toch is er ook veel veranderd. We hebben enorm geïnvesteerd in onze jeugdafdeling, die is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van onze vereniging.”

Het jubileumfeest begint om 15.00 uur met een haka-uitvoering, de ceremoniële dans uit Nieuw-Zeeland, bekend geworden door het gebruik van het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. Richting het einde van de middag spelen de leden verschillende gemengde wedstrijden. De dag wordt afgesloten met een veiling, een tombola en een barbecue. De club heeft veel oud-leden uitgenodigd. Het staat andere geïnteresseerden ook vrij om langs te komen. Dit kan overdag, bij het sportcomplex aan de Blauwe Berg in Hoorn.

Eenhoornzegel

Met het vijftigjarig bestaan komt de club in aanmerking voor een Eenhoornzegel, uitgereikt door de gemeente Hoorn. De rugbyclub neemt de zegel op een later moment in ontvangst van de Hoornse wethouder sport. 

De rugbyvereniging staat aan de voet van grote ambities en hoopt volgend jaar op een nieuw sportcomplex te spelen, als onderdeel van de herinrichting van de sportvelden in Risdam-Noord.