De activiteiten van de Zomerschool vinden dit jaar plaats in wijkcentrum Grote Waal. V.l.n.r.: Nazan, Antoinette en Riet.
De activiteiten van de Zomerschool vinden dit jaar plaats in wijkcentrum Grote Waal. V.l.n.r.: Nazan, Antoinette en Riet. Foto: Jan Siebring Fotografie

Samen de zomer in met Zomerschool 50+ Hoorn

Algemeen

HOORN - Het programma van de Zomerschool 50+ Hoorn - georganiseerd door Stichting Netwerk en MEE & de Wering - is klaar. Er is weer voor een gevarieerd aanbod gezorgd. Gedurende twee weken - van 18 tot en met 28 juli - in de zomervakantie komt de Zomerschool met allerlei leuke, sportieve, informatieve en gezellige workshops en activiteiten, speciaal voor vijftigplussers. Dit jaar is het de beurt aan wijkcentrum Grote Waal. In principe vinden alle activiteiten hier plaats, tenzij anders aangegeven. “Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben er heel veel zin in”, aldus Antoinette Roovers, sociaal werker bij Stichting Netwerk.

Wie weet ontstaan er waardevolle vriendschappen

Op het programma staan onder meer tennis-clinics, wandelingen, spelletjes, workshops koken, groen, zang, een literatuurlezing en een Hoornse haventocht. “Het Rode Kruis verzorgt een bingo waar iedereen gratis aan mee kan doen en 1.Hoorn geeft voorlichting met als thema ‘Help, ik vergeet wel es wat!’ Verder staat ‘Old stars in de wijk’ op het programma, waarbij de deelnemers samen lekker gaan bewegen. Daar zit ook een lunch bij. En Nazan verzorgt een workshop ‘Gezond Turks koken’. Het programma biedt echt voor ieder wat wils!”

Samenbrengen

“Door mee te doen aan de Zomerschool kunnen vijftigplussers elkaar ontmoeten op een laagdrempelige manier”, gaat Antoinette verder. “Niet iedereen gaat in de zomer op vakantie en de Zomerschool is dan misschien een leuk alternatief. Wij brengen mensen uit alle Hoornse wijken samen en wie weet ontstaan er wel waardevolle vriendschappen. Dat zou helemaal mooi zijn.”

Vrijwilligers

Alle activiteiten van de Zomerschool worden door vrijwilligers begeleid. Eén van hen is Riet Stam. Zij verzorgt een workshop ‘Soep en hapjes maken’. “Ik heb jaren bij Netwerk gewerkt en ben hier sinds 2015 vrijwilliger. Ik lees bijvoorbeeld voor op de peuterspeelzaal en ik verzorg kookworkshops bij Esdégé in de Weeshuistuin. Dat doe ik allemaal met heel veel plezier.” 

Extra leuk: de Zomerschool wordt op de laatste dag (donderdag 28 juli) afgesloten met een lunch en cabaretvoorstelling van het Westfries Collectief. 

Inschrijven en meedoen

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.netwerkhoorn.nl en www.meewering.nl . Wie mee wil doen aan één of meerdere activiteiten, kan zich inschrijven op maandag 27 juni tussen 12.00 en 15.00 uur of woensdag 29 juni tussen 10.00 en 12.00 uur. Een aantal activiteiten zijn gratis, voor andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Plaatsing gaat op volgorde van inschrijving en betaling (bij voorkeur met pin), dus wees er snel bij. Ook voor de gratis activiteiten is opgeven verplicht. Locatie: wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn. Meer informatie? Neem contact op met Antoinette Roovers via 0229-280940.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Kopstaartbotsing op Provincialeweg in Hoorn 112-nieuws 13 aug, 12:20
Afbeelding
Kind zit vast in Tesla, hulpdiensten schieten te hulp 112-nieuws 12 aug, 15:38
Afbeelding
Bewoners Westerhaven genieten van hun rondje Hoornse kermis Algemeen 11 aug, 20:40
Afbeelding
Gemeente Hoorn plaatst zonnebranddispensers in de stad Algemeen 11 aug, 16:39
Afbeelding
Hoorn Lokaal stelt vragen over tariefverhogingen Waterhoorn door energiekosten Algemeen 11 aug, 16:26
Afbeelding
Liberaal Hoorn: ‘Hoe effectief is de Hoornse leegstandsaanpak?’ Algemeen 11 aug, 13:58
Afbeelding
Westfries Museum in Hoorn presenteert Schatten uit het Rijksmuseum Algemeen 10 aug, 14:12
Afbeelding
StoryTrail Theaterwandeling door Hoorn Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Fietsroutes voor senioren door Westfriesland Algemeen 10 aug, 12:37
Afbeelding
Open veteranendag bij tennisvereniging De Balletuin in Zwaag Algemeen 10 aug, 11:22
Afbeelding
Op goed geluk: de Duimenrace in Hoorn Algemeen 10 aug, 11:05
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Jongerenhuisvesting Dampten in Hoorn flinke stap dichterbij Algemeen 9 aug, 17:07
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Hoorn

Op Rodi Hoorn volg je het laatste nieuws uit Hoorn. Rodi Hoorn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hoorn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hoorn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief