Samen de zomer in met Zomerschool 50+ Hoorn

Algemeen
De activiteiten van de Zomerschool vinden dit jaar plaats in wijkcentrum Grote Waal. V.l.n.r.: Nazan, Antoinette en Riet.
De activiteiten van de Zomerschool vinden dit jaar plaats in wijkcentrum Grote Waal. V.l.n.r.: Nazan, Antoinette en Riet. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Het programma van de Zomerschool 50+ Hoorn - georganiseerd door Stichting Netwerk en MEE & de Wering - is klaar. Er is weer voor een gevarieerd aanbod gezorgd. Gedurende twee weken - van 18 tot en met 28 juli - in de zomervakantie komt de Zomerschool met allerlei leuke, sportieve, informatieve en gezellige workshops en activiteiten, speciaal voor vijftigplussers. Dit jaar is het de beurt aan wijkcentrum Grote Waal. In principe vinden alle activiteiten hier plaats, tenzij anders aangegeven. “Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben er heel veel zin in”, aldus Antoinette Roovers, sociaal werker bij Stichting Netwerk.

Wie weet ontstaan er waardevolle vriendschappen

Op het programma staan onder meer tennis-clinics, wandelingen, spelletjes, workshops koken, groen, zang, een literatuurlezing en een Hoornse haventocht. “Het Rode Kruis verzorgt een bingo waar iedereen gratis aan mee kan doen en 1.Hoorn geeft voorlichting met als thema ‘Help, ik vergeet wel es wat!’ Verder staat ‘Old stars in de wijk’ op het programma, waarbij de deelnemers samen lekker gaan bewegen. Daar zit ook een lunch bij. En Nazan verzorgt een workshop ‘Gezond Turks koken’. Het programma biedt echt voor ieder wat wils!”

Samenbrengen

“Door mee te doen aan de Zomerschool kunnen vijftigplussers elkaar ontmoeten op een laagdrempelige manier”, gaat Antoinette verder. “Niet iedereen gaat in de zomer op vakantie en de Zomerschool is dan misschien een leuk alternatief. Wij brengen mensen uit alle Hoornse wijken samen en wie weet ontstaan er wel waardevolle vriendschappen. Dat zou helemaal mooi zijn.”

Vrijwilligers

Alle activiteiten van de Zomerschool worden door vrijwilligers begeleid. Eén van hen is Riet Stam. Zij verzorgt een workshop ‘Soep en hapjes maken’. “Ik heb jaren bij Netwerk gewerkt en ben hier sinds 2015 vrijwilliger. Ik lees bijvoorbeeld voor op de peuterspeelzaal en ik verzorg kookworkshops bij Esdégé in de Weeshuistuin. Dat doe ik allemaal met heel veel plezier.” 

Extra leuk: de Zomerschool wordt op de laatste dag (donderdag 28 juli) afgesloten met een lunch en cabaretvoorstelling van het Westfries Collectief. 

Inschrijven en meedoen

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.netwerkhoorn.nl en www.meewering.nl . Wie mee wil doen aan één of meerdere activiteiten, kan zich inschrijven op maandag 27 juni tussen 12.00 en 15.00 uur of woensdag 29 juni tussen 10.00 en 12.00 uur. Een aantal activiteiten zijn gratis, voor andere activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Plaatsing gaat op volgorde van inschrijving en betaling (bij voorkeur met pin), dus wees er snel bij. Ook voor de gratis activiteiten is opgeven verplicht. Locatie: wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3 in Hoorn. Meer informatie? Neem contact op met Antoinette Roovers via 0229-280940.