Peter Heuvelink en Jan van der Linden overhandigen een EWF-vogelhuisje aan wethouder Marjon van der Ven om de anterieure overeenkomst te vieren.
Peter Heuvelink en Jan van der Linden overhandigen een EWF-vogelhuisje aan wethouder Marjon van der Ven om de anterieure overeenkomst te vieren. (Foto: aangeleverd)

Plan voor 94 woningen ten westen van De Strip in Bangert en Oosterpolder Zwaag

Algemeen

ZWAAG - Het college van B en W is positief over het plan van Exploitatie Maatschappij Westfriesland (EWF) voor de locatie Fase 5A Zuid in Bangert en Oosterpolder. Ontwikkelcombinatie EWF, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaars AM en Linden Groep, wil 94 grondgebonden woningen realiseren met onder andere rug-aan-rug-woningen voor het sociale segment. De gemeente en EWF ondertekenden op 22 juni een anterieure overeenkomst. Daarin zijn onder andere afspraken gemaakt over de inrichting van de openbare ruimte en de betaling van kosten die de gemeente maakt.

Fase 5 van Bangert en Oosterpolder is nu in ontwikkeling. Fase 5A Zuid ligt ten westen van De Strip, achter de Barmhartige Samaritaan. Het plangebied is circa 3,4 hectare. In de wijk komen verschillende woningen met een mix van rug-aan-rug-woningen voor het sociale segment, rijwoningen, 2-onder-1-kap-woningen en vrijstaande woningen. Ook deze fase wordt aardgasloos gerealiseerd.

Omwonenden positief

In januari 2022 heeft EWF een online bijeenkomst voor de buurt georganiseerd. Tijdens de avond zijn de plannen gepresenteerd en besproken. De reacties uit de omgeving zijn overwegend positief. Belanghebbenden kunnen in een latere fase meedenken over de inrichting van het openbaar groen.

Nieuw bestemmingsplan

Het college van B en W heeft besloten om mee te werken aan de planontwikkeling. Om het plan tot uitvoer te brengen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dat betekent dat de procedure hiervoor wordt gestart. Naar verwachting legt de gemeente het ontwerpbestemmingsplan later dit jaar ter inzage.

Gewenste ontwikkeling

Wethouder Marjon van der Ven: “We werken graag mee aan het waarmaken van het plan. De ontwikkeling levert een positieve bijdrage aan de grote vraag naar woningen in Hoorn.” Het oplossen van de woningnood heeft de hoogste prioriteit binnen de gemeente Hoorn. Met de geplande bouw van 2000 woningen de komende vier jaar en voorbereidingen voor nog eens 4000 extra woningen tot 2030 worden er grote stappen gezet om het aantal woningen uit te breiden.

Ook Peter Heuvelink (AM) en Jan van der Linden (Linden Groep) van EWF zijn positief: “Naast de Barmhartige Samaritaan, een stukje plaatselijke historie, gaan wij een karaktervolle woonwijk realiseren. Wij zijn trots dat ons project met een gedifferentieerd woningbouwprogramma invulling geeft aan de grote vraag binnen Hoorn en omgeving in de verschillende prijsklassen. Deze fase binnen Bangert en Oosterpolder is een volgende stap in de gezamenlijke ambities die gemeente Hoorn en wij hebben.”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
StoryTrail Theaterwandeling door Hoorn Algemeen 10 aug, 13:36
Afbeelding
Fietsroutes voor senioren door Westfriesland Algemeen 10 aug, 12:37
Afbeelding
Open veteranendag bij tennisvereniging De Balletuin in Zwaag Algemeen 10 aug, 11:22
Afbeelding
Op goed geluk: de Duimenrace in Hoorn Algemeen 10 aug, 11:05
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Jongerenhuisvesting Dampten in Hoorn flinke stap dichterbij Algemeen 9 aug, 17:07
Afbeelding
Fractie ÉénHoorn stelt vragen over standbeeld JP Coen in Hoorn Algemeen 9 aug, 15:19
Afbeelding
Liberaal Hoorn: ‘Onveilige situatie loopbrug station Hoorn?’ Algemeen 9 aug, 14:02
Afbeelding
Rondje over Hoornse kermis Algemeen 9 aug, 11:43
Afbeelding
Cultuurweekend Hoorn: aftrap van culturele seizoen Algemeen 9 aug, 10:43
Afbeelding
Vragen over beëindiging en financiële steun aan Warenhuis Hoorn Algemeen 9 aug, 10:27
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Fractie Tonnaer stelt college vragen over opvang gevonden (zwerf)dieren in Hoorn Algemeen 8 aug, 16:46
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Hoorn

Op Rodi Hoorn volg je het laatste nieuws uit Hoorn. Rodi Hoorn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hoorn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hoorn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief