Peter Heuvelink en Jan van der Linden overhandigen een EWF-vogelhuisje aan wethouder Marjon van der Ven om de anterieure overeenkomst te vieren.
Peter Heuvelink en Jan van der Linden overhandigen een EWF-vogelhuisje aan wethouder Marjon van der Ven om de anterieure overeenkomst te vieren. (Foto: aangeleverd)

Plan voor 94 woningen ten westen van De Strip in Bangert en Oosterpolder Zwaag

Algemeen

ZWAAG - Het college van B en W is positief over het plan van Exploitatie Maatschappij Westfriesland (EWF) voor de locatie Fase 5A Zuid in Bangert en Oosterpolder. Ontwikkelcombinatie EWF, een samenwerking tussen gebiedsontwikkelaars AM en Linden Groep, wil 94 grondgebonden woningen realiseren met onder andere rug-aan-rug-woningen voor het sociale segment. De gemeente en EWF ondertekenden op 22 juni een anterieure overeenkomst. Daarin zijn onder andere afspraken gemaakt over de inrichting van de openbare ruimte en de betaling van kosten die de gemeente maakt.

Fase 5 van Bangert en Oosterpolder is nu in ontwikkeling. Fase 5A Zuid ligt ten westen van De Strip, achter de Barmhartige Samaritaan. Het plangebied is circa 3,4 hectare. In de wijk komen verschillende woningen met een mix van rug-aan-rug-woningen voor het sociale segment, rijwoningen, 2-onder-1-kap-woningen en vrijstaande woningen. Ook deze fase wordt aardgasloos gerealiseerd.

Omwonenden positief

In januari 2022 heeft EWF een online bijeenkomst voor de buurt georganiseerd. Tijdens de avond zijn de plannen gepresenteerd en besproken. De reacties uit de omgeving zijn overwegend positief. Belanghebbenden kunnen in een latere fase meedenken over de inrichting van het openbaar groen.

Nieuw bestemmingsplan

Het college van B en W heeft besloten om mee te werken aan de planontwikkeling. Om het plan tot uitvoer te brengen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Dat betekent dat de procedure hiervoor wordt gestart. Naar verwachting legt de gemeente het ontwerpbestemmingsplan later dit jaar ter inzage.

Gewenste ontwikkeling

Wethouder Marjon van der Ven: “We werken graag mee aan het waarmaken van het plan. De ontwikkeling levert een positieve bijdrage aan de grote vraag naar woningen in Hoorn.” Het oplossen van de woningnood heeft de hoogste prioriteit binnen de gemeente Hoorn. Met de geplande bouw van 2000 woningen de komende vier jaar en voorbereidingen voor nog eens 4000 extra woningen tot 2030 worden er grote stappen gezet om het aantal woningen uit te breiden.

Ook Peter Heuvelink (AM) en Jan van der Linden (Linden Groep) van EWF zijn positief: “Naast de Barmhartige Samaritaan, een stukje plaatselijke historie, gaan wij een karaktervolle woonwijk realiseren. Wij zijn trots dat ons project met een gedifferentieerd woningbouwprogramma invulling geeft aan de grote vraag binnen Hoorn en omgeving in de verschillende prijsklassen. Deze fase binnen Bangert en Oosterpolder is een volgende stap in de gezamenlijke ambities die gemeente Hoorn en wij hebben.”

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Hoorn

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Hoornse stichting Unu Pikin steunt bij wateroverlast Suriname Algemeen 29 jun, 19:19
Afbeelding
Kunst in de Kas in Zwaag viert vijfjarig bestaan met jubileumexpositie Algemeen 29 jun, 14:27
Afbeelding
Autodienst Hoorn zoekt vrijwilligers Algemeen 29 jun, 14:03
Afbeelding
Sint Pietershof in Hoorn open voor publiek Algemeen 29 jun, 13:14
Afbeelding
Zomeravondconcert in Oosterkerk in Hoorn Algemeen 29 jun, 12:38
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Laatste raadsvergadering in stadhuis Hoorn voor zomerreces Algemeen 29 jun, 12:21
Afbeelding
Happy stones-workshop voor Oekraïne Actie Debutade in Hoorn Algemeen 29 jun, 11:53
Afbeelding
VriendenLoterij steunt Hoornse Badminton Vereniging met 5000 euro Algemeen 28 jun, 17:13
Afbeelding
Eenhoornzegel voor Rugby Club West-Friesland Algemeen 28 jun, 16:38
Afbeelding
Ambitieuze kandidaten in Westfriesland gezocht voor ‘Migranten leren door’ Algemeen 28 jun, 16:27
Afbeelding
Vrijwilligers Musical Popkoor Broadway Hoorn genieten na van IRONMAN Algemeen 28 jun, 12:43
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief