Liberaal Hoorn en Fractie Tonnaer: ‘Tijd voor verbeteringen in de Kersenboogerd’

Algemeen
"Deze lantaarnpaal is al geruime tijd voor de automobilist in deze wijk een doorn in het oog."
"Deze lantaarnpaal is al geruime tijd voor de automobilist in deze wijk een doorn in het oog." Foto: aangeleverd

HOORN - Chris de Meij (namens Liberaal Hoorn) en Ellen van der Knaap (namens Fractie Tonnaer) hebben het college van b & w een brief geschreven over de situatie in de Kersenboogerd.

Zij schrijven: “Op 18 december 2018 heeft de Raad het besluit genomen om aan de slag te gaan in de wijk Kersenboogerd en wil daarvoor ook genoeg geld uittrekken. In het programmaplan zijn een aantal thema’s beschreven, waaronder initiatieven, veiligheid, overlast en handhaving, herinrichting stationsgebied en openbare ruimte. We zijn nu bijna 4 jaar verder en tijd om concreet in de wijk verbeteringen door te voeren. Diverse bewoners hebben al een paar jaar achter elkaar wethouders en raadsleden voorbij zien komen en horen zeggen hoe belangrijk zij het vinden dat er aanpassingen in de woonwijken gaan plaatsvinden. En ja hoor, recent diende zich een concreet overzichtelijk verbetervoorstel aan. Bij de Messing werd namelijk een laadpaal geplaatst en dit werd door de bewoners aangegrepen om de vraag te stellen of met de realisatie van deze laadpaal de lantaarnpaal midden in de parkeervakken niet gelijk verplaatst kon worden. Deze lantaarnpaal is al geruime tijd voor de automobilist in deze wijk een doorn in het oog, aangezien deze paal het parkeren in de vakken enorm belemmerd. Helaas kreeg de initiatiefnemer te horen dat het verplaatsen van de lantaarnpaal niet mogelijk was, omdat de gemeente er geen noodzaak in zag. Ook in de beantwoording van de gemeente stond dat de gemeente niets meer voor de initiatiefnemer kon betekenen. Wij betreuren de opstelling van de gemeente aangezien wij juist ook de komende jaren miljoenen euro’s gaan investeren in deze woonwijk. Wij hebben dan ook de volgende vragen:

- Bent u het met ons eens dat we blij moeten zijn met initiatieven van inwoners die zich inzetten om verbeteringen in hun woonwijken te realiseren?

- Deelt u de opvatting dat het verzoek van de bewoners van de Messing past in de doelstellingen zoals geformuleerd in de kansen voor de Kersenboogerd?

- Bent u bereid alsnog deze lantaarnpaal te verplaatsen zodat de parkeerplaatsen beter benut kunnen worden?

Wij begrijpen dat er in Hoorn op tal van plekken laadpalen gerealiseerd moeten worden. Dat vinden we ook een prima ontwikkeling. Bij de keuze van de locaties zou zoveel mogelijk rekening gehouden worden met parkeerdruk, zichtbaarheid en bereikbaarheid waarbij de bewoners ook betrokken zouden worden. Kunt u aangeven op welke wijze u met bovenstaande criteria rekening heeft gehouden met het realiseren van een laadpaal op deze plek?”