Afbeelding
Foto: @by_wout Instragram

Internationaal speelveld tijdens IRONMAN 70.3 Westfriesland in Hoorn

Algemeen

HOORN - Er werden snelle tijden neergezet tijdens IRONMAN 70.3 Westfriesland dit weekend. Onder perfecte weersomstandigheden gingen bijna 1800 atleten zondagochtend om 07.00 uur van start voor het zwemonderdeel in het Markermeer. Een rollende start was voor de vele toeschouwers een mooi schouwspel vanaf de kade. Het zwemonderdeel werd vervolgd met een prachtige fietsroute van een ronde door Westfriesland. Een snel parcours, met op de laatste 20 kilometer op de dijk terug flink wat tegenwind. Het looponderdeel liep dwars door het historische centrum van Hoorn. Het was een internationaal speelveld dit weekend en dit is ook goed terug te zien in de verdeling van de podiumplekken.

Bij de dames won de Britse atlete Chloe Sparrow met een voorsprong van maar liefst 5 minuten. Op een supersnelle triathlonfiets van Kú Cycle pakte Chloe van start tot finish de koppositie, gevolgd door de Belgische atletes Valerie van Hauwaert en Annick de Pooter. De Nederlandse Nelleke Baldé viel net buiten het podium en werd vierde.

Met trots kijkt de jonge atlete Chloe Sparrow terug op haar race: “Ik ben echt verrast dat ik deze race vandaag heb gewonnen. Ik had het niet verwacht. En het voelt geweldig om me hiermee te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen in St. George, Utah in oktober. De steun van alle toeschouwers op het parcours was geweldig. Dit maakte me erg blij, vooral tijdens de run.”

Bij de heren lag het veld dichter bij elkaar en werden de podiumplekken pas tijdens het looponderdeel verdeeld. De Zwitserse atleet Luca Holer kwam met een sterke voorsprong van de fiets en verliet T2 met een voorsprong van 1:13 minuut op de nummer 2, de Duitser Roman Reeschke. Helaas kon Luca deze plek niet vasthouden. Het was vandaag de Nederlander Tijmen van der Burgt die iedereen achter zich liet tijdens het looponderdeel. Met een halve marathontijd van 1:21:01 liep hij naar de winst, met uiteindelijk een voorsprong van 15 seconden. De tweede plaats ging naar de Amerikaanse atleet Kiel Bur die eveneens een zeer sterke halve marathon liep. De Franse atleet Tristan Pawlak werd derde. Roman Reeschke eindigde op een vierde plaats.

“Het fietsonderdeel was zwaar op de dijk terug met wind tegen”, aldus Tijmen van der Burgt. “Het looponderdeel maakte veel goed met een sfeervolle route door het oude centrum en flink wat aanmoedigingen met al die toeschouwers. Dat motiveert echt!”

Bekijk de overige uitslagen op https://www.ironman.com/im703-westfriesland-results .

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Fractie Tonnaer stelt college vragen over opvang gevonden (zwerf)dieren in Hoorn Algemeen 8 aug, 16:46
Afbeelding
‘Prikkelarme kermis’ en familiedag in Hoorn Algemeen 8 aug, 15:57
Afbeelding
Meezingen met EJ Fillee bij poffertjeskraam op kermis Hoorn Algemeen 8 aug, 15:40
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:51
Afbeelding
Fietser aangereden in Blokker, politie onderzoekt ongeluk 112-nieuws 5 aug, 16:34
Afbeelding
Auto op de kop bij ongeluk op provinciale weg in Zwaag 112-nieuws 4 aug, 17:22
Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Art Route Zwaag op 7 augustus vanaf 11.00 uur Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Vechtersbaas gevonden met politiehelikopter 112-nieuws 4 aug, 04:06
Afbeelding
Expositie in Oosterkerk Algemeen 2 aug, 11:25
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Uitgangpunten herontwikkeling locatie oude hockeyvelden vastgesteld Algemeen 2 aug, 09:15
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Hoorn

Op Rodi Hoorn volg je het laatste nieuws uit Hoorn. Rodi Hoorn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hoorn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hoorn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief