Paspoort aanvragen in de gemeente Hoorn

Algemeen
Afbeelding
Foto: Pixabay

HOORN - Ga je deze zomer naar het buitenland? Check dan ruim van tevoren of je paspoort nog wel geldig is! Wanneer dat niet het geval is, moet je voor het aanvragen van een nieuw paspoort een afspraak maken in het stadhuis aan de Nieuwe Steen in Hoorn. Doe dat op tijd, want de wachttijd is op dit moment ongeveer een week. Wanneer je vandaag een afspraak maakt, is de eerstvolgende mogelijke datum voor een afspraak dinsdag 5 juli. Dat geldt overigens ook voor de aanvraag van een identiteitskaart.

Het paspoort is 5 werkdagen na de aanvraag klaar. Je kunt het dan vanaf 10.00 uur ophalen. Bij een spoedaanvraag is het paspoort na maximaal 2 werkdagen klaar. Ook kun je ervoor kiezen om het paspoort (gratis) te laten bezorgen.  

Een paspoort is 10 jaar geldig voor volwassenen. Voor personen tot 18 jaar is dit 5 jaar. In de gemeente Hoorn betalen volwassenen vanaf achttien jaar voor hun paspoort 75,50 euro. Voor kinderen tot achttien jaar zijn de kosten 57 euro. Bij een spoedaanvraag komen daar nog kosten bij.