PISA biedt themawandeling Historisch Hoorn

Algemeen
Met PISA wandelen door Hoorn.
Met PISA wandelen door Hoorn. Foto: aangeleverd

HOORN - Deze zomermaanden organiseert Inloophuis PISA in Hoorn een drietal themawandelingen naar bijzondere plekken op korte afstand van het inloophuis, op donderdagen 14 juli, 11 augustus en 8 september. 

PISA, centrum voor leven met en na kanker organiseert deze wandelingen voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker, zelf of als naaste. Het is een ontspannen manier om samen bezig te zijn, waar rekening wordt gehouden met de gevolgen van de ziekte, maar de kanker toch niet op de voorgrond hoeft te staan.

De eerste wandeling op donderdag 14 juli gaat over de weeskinderen van Hoorn. Al eeuwen lang probeerde Hoorn zo goed als mogelijk voor zijn bedelaars en weeskinderen te zorgen. Aan het begin van de negentiende eeuw kwam hier een abrupt einde aan. Van koning Willem I moesten zij voortaan naar de Koloniën van Weldadigheid in de barre en afgelegen provincies Drenthe en Overijssel. Het slaperige stadje aan de Zuiderzee kwam in verzet. Hoe is dit afgelopen?

De relatief korte wandelingen beginnen bij PISA met een drankje, waarna op een rustig tempo naar een mooie locatie wordt gewandeld. Daar aangekomen kun je zitten en luisteren naar de uitleg van Peter van der Baan, lid van Vereniging Oud Hoorn. De wandeling met uitleg duurt ongeveer een uur. Inloop bij PISA is vanaf 10.00 uur, einde om maximaal 11.30 uur. Voor de wandeling wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd. 

Aanmelden voor de themawandeling van 14 juli, of de gehele serie, kan door een mailtje te sturen naar administratie@inloophuispisa.nl of te bellen naar 0229-758531. Meer info: www.inloophuispisa.nl .

Het pand van PISA, centrum voor leven met en na kanker.