Happy stones-workshop voor Oekraïne Actie Debutade in Hoorn

Algemeen
De workshop vindt 24 juli plaats in het atelier van Debutade aan het Breed in Hoorn.
De workshop vindt 24 juli plaats in het atelier van Debutade aan het Breed in Hoorn. Foto: aangeleverd

HOORN - Teekengenootschap Debutade in Hoorn organiseert zondag 24 juli een workshop voor volwassenen om happy stones te beschilderen in het kader van de geldinzamelingsactie voor Oekraïne. De Jeugd was al actief hiermee, nu is de beurt aan de volwassenen.

De rage van het happy stones schilderen is overgewaaid uit Amerika. Happy stones werden hier in de coronatijd geschilderd, voorzien van een bemoedigend woord en verstopt om mensen die de steen vonden te bemoedigen. Als er één volk onze daadwerkelijke steun en goede woorden nodig heeft, zijn dat de Oekraïners die al maandenlang in een verschrikkelijke oorlog verwikkeld zijn. 

De inkomsten van de workshop gaan volledig naar Giro 555. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze actie te steunen door een donatie te doen via de eigen pagina van Debutade bij Giro 555. Bezoek hiervoor de website www.debutade.nl onder het menu-item ‘uitgelicht’. Daar is meer informatie te vinden over de actie voor Oekraïne en hoe het doneren in z’n werk gaat.  

De workshop vindt plaats in het atelier aan het Breed 12 onder leiding van Janna Couveld van 14.30 tot 16.30 uur. Debutade zorgt voor materiaal (kwasten en verf) en de stenen. Uiteraard is er ook koffie en thee voor de deelnemers. Kosten zijn vijftien euro per persoon. Aanmelden kan via mail: debutade.hoorn@gmail.com, onder vermelding van Workshop 24 juli, Actie Oekraïne, voornaam, achternaam, mailadres en telefoonnummer.