Zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers is de Dierenambulance Hoorn nergens. Wie helpt mee om de Dierenambulance Hoorn draaiende te houden?
Zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers is de Dierenambulance Hoorn nergens. Wie helpt mee om de Dierenambulance Hoorn draaiende te houden? Foto: aangeleverd

Dierenambulance Hoorn: ‘Zonder vrijwilligers zijn we helemaal niets’

Algemeen

HOORN - Zonder de tomeloze inzet van vrijwilligers is de Dierenambulance Hoorn nergens. Deze stichting zonder winstoogmerk redt dieren in nood en staat in de zeven Westfriese gemeenten kaar voor eigenaren die - al dan niet met spoed - met hun huisdier naar een dierenarts moeten. Ook vervoert de Dierenambulance overleden huisdieren naar bijvoorbeeld het dierencrematorium. Kortom; de Dierenambulance is een onderneming die zonder subsidie van welke gemeente dan ook rond moet zien te komen. “We kunnen alles wat we willen zijn, maar zonder vrijwilligers zijn we eigenlijk helemaal niets”, aldus Debbie Warmenhoven, coördinator vrijwilligers bij Dierenambulance Hoorn.

Iedereen binnen de stichting is vrijwilliger en met die bijna dertig vrijwilligers die de Dierenambulance Hoorn nu telt, zijn zij 24 uur per dag bezig met alle vormen van hulp aan dieren in nood. Debbie: “De dierenvrienden in ons werkgebied (alle zeven Westfriese gemeenten, red.) weten ons steeds vaker te vinden en bellen met de meest uiteenlopende vragen met onze centralisten. Zij sturen op hun beurt, indien nodig, de ambulance met een chauffeur en een bijrijder op pad. Maar ook achter de schermen houdt het werk nooit op. Vrijwilligers die bijvoorbeeld de administratie op orde houden, de planning maken en contacten onderhouden met mensen van buiten de organisatie.” Het werk van de Dierenambulance Hoorn valt of staat dus met vrijwilligers. “Heel graag komen wij in contact met mensen die mee wil werken om deze geweldige stichting nog beter draaiende te houden. Mensen die belangeloos een paar uur per week over hebben om bijvoorbeeld aan de slag te gaan als secretaris of een dag in de week mee willen op de ambulance. In dat laatste geval is woonachtig zijn in of aangrenzend aan Hoorn in verband met de aanrijtijd wel een must. Iedereen die denkt op welke manier dan ook een bijdrage te kunnen leveren, wordt van harte uitgenodigd via de mail contact met ons op te nemen.”

Interesse? Stuur een mailtje naar info@dierenambulancehoorn.nl .

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Fractie Tonnaer stelt college vragen over opvang gevonden (zwerf)dieren in Hoorn Algemeen 8 aug, 16:46
Afbeelding
‘Prikkelarme kermis’ en familiedag in Hoorn Algemeen 8 aug, 15:57
Afbeelding
Meezingen met EJ Fillee bij poffertjeskraam op kermis Hoorn Algemeen 8 aug, 15:40
Afbeelding
Geruchtenstroom draait op volle toeren na arrestatie David Mendes da Silva Algemeen 6 aug, 15:51
Afbeelding
Fietser aangereden in Blokker, politie onderzoekt ongeluk 112-nieuws 5 aug, 16:34
Afbeelding
Auto op de kop bij ongeluk op provinciale weg in Zwaag 112-nieuws 4 aug, 17:22
Afbeelding
Lisa leest voor Vrijwilligerspunt Partnerbijdrage 4 aug, 08:30
Afbeelding
Art Route Zwaag op 7 augustus vanaf 11.00 uur Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Vechtersbaas gevonden met politiehelikopter 112-nieuws 4 aug, 04:06
Afbeelding
Expositie in Oosterkerk Algemeen 2 aug, 11:25
Afbeelding
Snel een boodschap doen? Laat je huisdier nooit achter in de auto! Algemeen 2 aug, 11:00
Afbeelding
Uitgangpunten herontwikkeling locatie oude hockeyvelden vastgesteld Algemeen 2 aug, 09:15
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Hoorn

Op Rodi Hoorn volg je het laatste nieuws uit Hoorn. Rodi Hoorn informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Hoorn

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Hoorn in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief