Zanger E.J. Fillee viert dertigste kermisjaar bij poffertjeskraam in Hoorn

Algemeen
Erwin Fillee treedt dit jaar weer op tijdens de Hoornse kermis.
Erwin Fillee treedt dit jaar weer op tijdens de Hoornse kermis. Foto: aangeleverd

HOORN - Het heeft twee jaar langer geduurd dan gepland. In 2020 zou Erwin Fillee (55) zijn dertigste kermisjaar hebben volgemaakt als zanger/entertainer. Corona gooide roet in het eten. Dit jaar treedt hij weer tijdens de kermis op: maandag 8 augustus om 13.00 uur.

Erwin startte 32 jaar geleden in het toenmalige café De Posthoorn van Willem en Jopie aan het Breed zijn kermiscarrière en ook de start van zijn optredens tijdens bruiloften en feesten. Maar ook jaren als zingende clown op clowntjesdag en evenementen die georganiseerd werden door Danny van Soelen en Edith Hartog in de binnenstad van Hoorn tijdens de zomer woensdagmarkten. 

“Nu mag ik al heel wat jaren optreden via Fatina van het Kaar en Nick Fray van het kermisteam, namens de Gemeente Hoorn”, vertelt Erwin. “Ik neem de maandag voor mijn rekening bij de poffertjeskraam met een optreden voor ‘de Hoornse jeugd van vroeger’.” Velen kwamen in de loop der jaren naar De Posthoorn, later met hun kinderen en zelfs hun kleinkinderen. Fillee had destijds een grote fanclub en zijn fanclub organiseerde vele fanclubavonden en Erwin organiseerde midden jaren negentig de fameuze Seniorenmiddagen. Artiesten van toen, Eddy Christiani, Annie de Reuver, accordeon-duo De Frontaliny’s en vele anderen kwamen naar cultureel centrum De Huesmolen of Schouwburg Het Park. “Dat zou ik graag nog één keer willen organiseren”, aldus Erwin. “Het is zo ontzettend fijn om tijdens de kermis weer ouderwets te mogen knallen bij de poffertjeskraam, samen met mijn goede vriend en geluidsman Kick van de Vooren. We hopen deze traditie de komende jaren te mogen voortzetten.”