Liberaal Hoorn: ‘Onveilige situatie loopbrug station Hoorn?’

Algemeen
"De lift bij de loopbrug is al geruime tijd defect.”
"De lift bij de loopbrug is al geruime tijd defect.” Foto's: aangeleverd

HOORN - “Veel bezoekers van onze stad parkeren hun auto op het transferium. Een ideale plek om je auto te parkeren om daarna met het gezin of als oudere een bezoekje te brengen aan onze mooie binnenstad. Tot onze verbazing moeten wij echter constateren dat de lift bij de loopbrug waar veel bezoekers gebruik van maken om de stad te kunnen bereiken veelvuldig buiten gebruik is”, aldus Chris de Meij van Liberaal Hoorn.

“Zeker nu er vanwege de kermis en Lappendag veel bezoekers naar onze stad komen is het van belang dat de bereikbaarheid optimaal en veilig is. Ook is het veiligheidsglas van de lift stukgeslagen. Wanneer de lift buiten gebruik is, worden gebruikers gedupeerd: ouders met kinderen (zeker met een buggy/kinderwagen) en mindervaliden moeten omlopen.”

“Vervolgens viel ons oog op een sticker, aangebracht op een van de stalen liggers, waarop is vermeld dat de gebruikte ligger is afgekeurd. Wij hebben dan ook de volgende vragen voor het college van b & w:

- Bent u ervan op de hoogte dat de lift veelvuldig buiten gebruik is? 

- Wanneer wordt het veiligheidsglas van de lift gerepareerd?

- Welke betekenis dient te worden gehecht aan de sticker waarop is vermeld: ‘afgekeurd’. Heeft deze afkeuring gevolgen voor de veiligheid van het gebruik van de voetgangersbrug? Aan welke eisen voldoet de voetgangersbrug niet en welke stappen worden door ProRail respectievelijk door de gemeente Hoorn ondernomen om de veiligheid voor de gebruikers van de loopbrug te waarborgen?”

Liberaal Hoorn vraagt het college welke betekenis dient te worden gehecht aan de sticker waarop is vermeld: ‘afgekeurd’.