Afbeelding
(Foto: Talenten Theater)

Cultuurweekend Hoorn: aftrap van culturele seizoen

Algemeen

HOORN - In het weekend van 2, 3 en 4 september staat de Hoornse binnenstad weer in het teken van kunst en cultuur. Vanaf eind augustus kan iedereen al genieten van muziek en buitenfilm op de binnenplaats van het Oostereiland. Zaterdag 3 en zondag 4 september is er de grote Cultuurproeverij bij talrijke culturele instellingen in de Hoornse binnenstad. Op zaterdagavond zijn er als vanouds weer de Hoornse Havenconcerten in de haven van de Karperkuil, en dan op zondag natuurlijk weer de vertrouwde Kunst- en Cultuurmarkt in de binnenstad. Dit alles wordt georganiseerd door Cultuur Hoorn, de samenwerking van alle culturele instellingen in Hoorn.

De Cultuurproeverij op zaterdag en zondag biedt een prachtig inkijkje van wat er het komend culturele seizoen allemaal te beleven is in Hoorn. Er zijn voorstellingen, workshops, lezingen en optredens voor jong en oud. Muziekschool Boedijn heeft een mini Open Huis, Talenten Theater organiseert een proeflesdag, in de Statenpoort zijn er korte kunstlezingen over Art Nouveau en Art Deco door de Blauwe Schuit, en zo zijn er verdeeld over de hele binnenstad meer dan 100 prachtige ontdekkingen en ontmoetingen voor jong en oud. 

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken, maar een aantal locaties heeft een beperkte capaciteit. Zeker zijn van een plekje? Reserveer dan vooraf een plaatsje via www.cultuurweekendhoorn.nl . De reserveringskosten 2,50 euro per ticket, inclusief een kopje koffie of thee. Zaterdagavond 3 september kunnen bezoekers tijdens de Hoornse Havenconcerten genieten van de muziek van leerlingen van muziekschool Boedijn, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet met jazz-zangeres Anna Serierse en The Bentleys & Bendellas.

Zondag 4 september staat de zeventiende editie van de Kunst- en Cultuurmarkt op het programma. Ruim 100 kunstenaars komen vanuit alle windstreken en nemen de bezoekers mee in hun wereld van creativiteit: schilder- en tekenkunst, fotografie, glaskunst, sieraden, beeldende kunst, brons en keramiek. De theaters, musea en andere culturele instellingen uit de regio presenteren hun nieuwe programma op de cultuurmarkt. Dé plek om je te oriënteren en te laten inspireren. Verzamel tips en neem folders en flyers mee. Ook YoungArt is natuurlijk weer van de partij, dit keer op de locatie Dal/Spoorstraat. Kinderen worden kunstzinnig uitgedaagd. Ze kunnen verkleden, dansen en tekenen. De voorleestent is natuurlijk ook weer aanwezig.

Het belooft al met al een bruisend cultureel weekend te worden. Kijk voor het complete programma op www.cultuurweekendhoorn.nl .

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Hoorn

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Samen op weg bij Inloophuis PISA in Hoorn Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café Hoorn bestaat twintig jaar Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Doorstart Hoornse bridgeclub ‘Vrouwen actief’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Inspiratiebijeenkomst in Foreestenhuis Hoorn: samen optrekken voor duurzame toekomst Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Onder de sterrenhemel bij Theater van de Nacht in Blokker Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Inzameling voor Voedselbank door Nieuw-Apostolische Kerk in Blokker Algemeen gisteren
Afbeelding
Bijeenkomst ‘Grip op geld’ in Raadszaal stadhuis Hoorn Algemeen 28 sep, 20:00
Afbeelding
Beestenfeest op Dierendag bij kinderboerderij de Waalrakkers in Hoorn Algemeen 28 sep, 16:32
Afbeelding
Buren komen samen op Buurtfestival Kersenboogerd in Hoorn Algemeen 28 sep, 15:30
Afbeelding
Hoornse raad geeft startschot grote opknapbeurt centrumgebied Kersenboogerd Algemeen 28 sep, 15:24
Afbeelding
Zeilwedstrijden Bruine Vloot in Hoorn Algemeen 28 sep, 14:38
Afbeelding
De Engel van Hoorn over stress en ontspanning Algemeen 28 sep, 13:05
Afbeelding
Vragen Fractie Tonnaer over gevaarlijke situaties door nieuwe bruggen Kersenboogerd Algemeen 28 sep, 11:45
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief