Westfriese Sportexperience op sportpark De Westrand in Wervershoof

Algemeen
Lowie Beemster (l), bestuurslid, en Larry Schouten, eventmanager van de Westfriese Sportexperience.
Lowie Beemster (l), bestuurslid, en Larry Schouten, eventmanager van de Westfriese Sportexperience. Foto: aangeleverd

WERVERSHOOF - De eerste Westfriese Sportexperience vindt zaterdag 24 september plaats op sportpark De Westrand, Theo Koomenlaan 5-7 in Wervershoof.

Veel mensen kennen de Westfriese Sportverkiezingen (27 jaar lang een begrip), maar ook hier gooide corona roet in het eten. Zoals ook sporters met tegenslagen moeten omgaan, heeft de Westfriese Sportverkiezing de kans gegrepen om iets heel nieuws daarvoor in de plaats te zetten. Dus geen jaarlijkse verkiezing Westfriese sportman of sportvrouw van het jaar, maar op zaterdag 24 september nu een Westfriese Sportexperience voor de Westfriese jeugd.

Eventmanager Larry Schouten: “De Westfriese Sportexperience is een evenement dat we jaarlijks willen organiseren in een van de zeven Westfriese gemeentes. Dit jaar zijn we gast op sportpark De Westrand in Wervershoof. De gedachte is om de jeugd (nog) meer te stimuleren te bewegen en aan sport te gaan doen. Dit ook in de gedachte van de sportakkoorden, waarbij we de jeugd zo veel mogelijk willen enthousiasmeren voor sporten, aansluiten bij een vereniging en in een veilige omgeving. Verenigingen zorgen voor verbinding en samenhang in de maatschappij en dat is zeer belangrijk. Op deze sportexperience kunnen kinderen allerlei sporten proberen en meedoen aan wedstrijdjes en uitdagingen.” Op de Sportexperience zijn verschillende sporten vertegenwoordigd, zoals beeball, pannavoetbal, survivalrun, atletiek, dansen, vechtsporten, basketbal en skeeleren.


Foto: Pixabay

In samenwerking met Team Sportservice West-Friesland en Sportakkoord Hoorn zijn alle basisscholen in Westfriesland via coaches geïnformeerd over de Westfriese Sportexperience en uitgenodigd mee te doen. Schouten: “Hiervoor is een zogenaamde stempelkaart gemaakt voor elk kind. Er doen zeventien Westfriese verenigingen mee en we laten de deelnemende verenigingen zo veel als mogelijk zelf beslissen hoe zij zich die dag willen presenteren en hoe zij de deelnemers willen activeren met workshops, wedstrijdjes, demonstraties et cetera. Natuurlijk hopen we op de komst en aanwezigheid van een paar bekende Westfriese topsporters, maar er is geen nominatie of verkiezing deze dag. Wel hopen wij met de komst van onder andere een bekende freestyle voetballer en freestyle basketballer de kinderen te laten genieten.”

De Westfriese Sportexperience vindt plaats op zaterdag 24 september van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is welkom. Deze experience richt zich speciaal op kinderen tussen de zes en twaalf jaar, maar ook ouderen zijn welkom. De toegang is gratis. 

Kinderen kunnen op sportpark De Westrand allerlei sporten uitproberen.