Zonnebloemen-expositie in Dijklander Ziekenhuis in Hoorn

Algemeen
Zonnebloemen zijn een geliefd thema onder kunstenaars door de jaren heen.
Zonnebloemen zijn een geliefd thema onder kunstenaars door de jaren heen. Foto: aangeleverd

HOORN - Cursisten acryl en gemengde techniek van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit exposeren hun zonnebloemen op poli 82 van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Zonnebloemen zijn een geliefd thema onder kunstenaars door de jaren heen. Cursisten van De Blauwe Schuit hebben daar hun eigen draai aan gegeven.

De cursisten van docent Thea Brouwers kregen de volgende opdracht in de lessen gemengde techniek: de zonnebloem draait haar bloem naar het licht. Symbolisch voor levenslust en bewondering. Ze zijn ook fantastisch en prachtig. In de Griekse mythologie wordt Clythia verliefd op de Zonnegod Appolo. Ook wij, mensen, zitten graag in de zon en draaien, op een bewolkte dag, ons hoofd even in die ene zonnestraal die door het wolkendek straalt. Even opwarmen, even het licht op ons gezicht voelen, daar worden we blij van. Dat kleine beetje zon doet veel. Een schitterend onderwerp voor een mooi schilderij. De zon en de zonnebloem zijn geliefde thema’s voor veel kunstenaars. Op vele manieren zijn ze weergegeven. 

Foto: aangeleverd

De cursisten uit de dinsdagochtend- en woensdagochtendgroepen hebben gewerkt met materialen en technieken als tekenen met houtskool en pastelkrijt, schilderen met acrylverf en het plakken van papier en stoffen zijn de basis voor deze zonnebloemen-schilderijen.

De zonnebloemen-expositie is te bezichtigen op poli 82 Reumatologie van 19 september tot en met 26 november. Meer informatie over De Blauwe Schuit, het cursusaanbod en de docenten: www.blauweschuit.nl . Adres: Vredehofstraat 7a in Hoorn. Telefoon: 0229-213962.