Ontmoeting in De Zaagtand in Hoorn tijdens Week tegen Eenzaamheid

Algemeen
Afbeelding
Foto: Pexels

HOORN - In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert Stichting Netwerk donderdag 6 oktober van 15.00 tot 17.00 uur een ontmoeting in De Zaagtand om mensen dichter bij elkaar te brengen. In de Week tegen Eenzaamheid - van 29 september tot en met 6 oktober - vinden door het hele land veel speciale activiteiten plaats om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid.

Netwerk nodigt professionals en geïnteresseerde bewoners uit. Er is aandacht voor bewust worden, signaleren en aanpakken van eenzaamheid. En ook de verschillen tussen sociale en emotionele eenzaamheid. Wat kun je hieraan doen? Hoe herken je het bij jezelf of iemand anders? Is jouw sociale netwerk toekomstbestendig? Kortom, een middag vol inspiratie, interactie, afwisseling van theorie en eigen inbreng. Het maatwerk wordt besproken en samen puzzelen de aanwezigen wat in Hoorn gedaan kan worden om elkaar een stapje verder te helpen.

Aanmelden en informatie

Aanmelden kan tot 5 oktober bij Stichting Netwerk, wijkcentrum De Zaagtand, 0229-855700, Sint Eloystraat 106 in Hoorn. Mailen kan ook: n.leeuw@netwerkhoorn.nl .

Week tegen Eenzaamheid

Door het hele land is er tijdens de Week tegen Eenzaamheid extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo’n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken.

Kijk wat jij kunt doen op www.eentegeneenzaamheid.nl. en www.netwerkhoorn.nl .