Veertigste editie Rien Stout Scholierenveldloop in Hoorn

Algemeen
Eindelijk kan het weer: meedoen met de Rien Stout Scholierenveldloop!
Eindelijk kan het weer: meedoen met de Rien Stout Scholierenveldloop! Foto: aangeleverd

HOORN - De veertigste editie van de Rien Stout Scholierenveldloop vindt woensdag 5 oktober plaats op de Blauwe Berg in Hoorn. 

Op 9 maart 1977 werd de eerste Scholierenveldloop gehouden in het Julianapark. Maar liefst 1500 scholieren deden mee. Initiatief van dit evenement was de schooldirecteur van de Jules Verneschool en voorzitter van de atletiekcommissie van Hollandia, de heer Rien Stout. Na zijn overlijden werd de loop terecht naar hem vernoemd. De laatste editie was in 2018. Door het slechte weer in 2019 en door Covid in 2020 en 2021 kon de loop niet eerder georganiseerd worden. Woensdag 5 oktober is dan ook de veertigste editie van dit evenement, dat nu al lange tijd op de Blauwe Berg wordt gehouden. De start is in het park Hof van Holland, het groene gebied bij de ijsbaan De Westfries en het Van der Valk Hotel. De finish van de loop, waaraan basisscholieren en de eerste groepen van het voortgezet onderwijs en hun leerkrachten kunnen deelnemen, is op de atletiekbaan van AV Hollandia, eveneens op de Blauwe Berg.

De eerste start is om 14.00 uur voor het voortgezet onderwijs, de basisscholen starten vanaf 15.00 uur. Ook dit jaar wordt weer een scholenklassement gemaakt. Deze loop is mogelijk gemaakt door boekhandel Stumpel, de vele vrijwilligers van AV Hollandia en de gemeente Hoorn.