Waarom elektrisch rijden steeds interessanter wordt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

We kennen ze allemaal wel: Vespa scooters. Welbekende scooters die het zeer goed doen op de markt. Nog mooier is als alle scooters elektrisch gaan rijden. Graag sta ik in dit artikel stil bij het concept elektrisch rijden. Het is belangrijk om stil te staan bij elektrisch rijden, omdat steeds meer voertuigen elektrisch worden. Denk aan elektrische fietsen, elektrische auto’s en elektrische scooters. Maar hoe komt het dat het elektrische rijden zo sterk in opkomst is? Scootercentrum weet het. Hieronder lees je meer over verschillende redenen waarom elektrisch rijden steeds interessanter wordt.

Het is beter voor je portemonnee

Laten we voorop stellen dat we wel wat besparingen kunnen gebruiken waar dit mogelijk is. Alles wordt steeds duurder en dat merken we. Daarom is het verstandig om de keuze te maken voor elektrisch rijden. Als je kiest voor elektrisch rijden, kent dit financiële voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de brandstofkosten: het rijden op benzine is duurder dan het elektrisch rijden. Verder hoef je geen motorrijtuigenbelasting te betalen.

Beschikbare bagageruimte

Het is voor iedereen fijn om wat extra laadruimte of bagageruimte te hebben je auto. Dit is in het bijzonder fijn voor mensen die een eigen bedrijf hebben of vaak op vakantie gaan. Er zijn verschillende auto’s met een mega grote bagageruimte. Denk bijvoorbeeld aan de Nissan e-NV200 Evalia. Deze kent een maximale bagageruimte van maar liefst 3000 liter. 

Laadpalen binnen handbereik

Laten we eerlijk zijn. Het kan best een tijdje duren om een elektrische auto op te laden. Vooral als je dit vergelijkt met benzine. Als je benzine tankt, ben je binnen enkele minuten al klaar. Mocht je jouw elektrische auto opladen aan een gewoon stopcontact, dan kun je al snel uitgaan van zo’n 7 á 8 uur. Maar als je gebruik maakt van een openbare laadpaal is de laadtijd al een stuk minder. Hierbij kun je denken aan een laadtijd van 2 á 5 uur. Je kunt een duurzame investering maken door je eigen laadpaal aan te schaffen. Deze kun je laten plaatsen bij je eigen bedrijfspand of kantoor. Je kunt er zelfs voor kiezen om een laadpaal voor je eigen deur te laten plaatsen. Het voordeel hiervan is - ondanks de lange laadtijd - dat je jouw auto kunt opladen wanneer jij wilt. Je hoeft niet eerst naar een benzinepomp te rijden om je auto op te laden. Dit kan gewoon lekker thuis.

Duurzaamheid

Natuurlijk mogen we ook het duurzame en milieuvriendelijke aspect van duurzaam rijden niet vergeten. Een elektrisch voertuig wordt opgeladen door middel van eigen energie. Dit kan met een duurzame bron, zoals zonnepanelen. Het opladen van je voertuig is duurzaam, maar dat niet alleen. Ook tijdens het rijden ben je hartstikke duurzaam bezig. Je bent namelijk CO2- en uitlaatgassen vrij.

Uiteindelijk verdwijnen fossiele brandstoffen

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met het verdwijnen van fossiele brandstoffen, waardoor je uiteindelijk bijna wel elektrisch zou moeten rijden. Fossiele brandstoffen raken immers uitgeput. Er zijn ook al verscheidene bedrijven die hebben aangegeven over een paar jaar alleen nog maar elektrische modellen te produceren. Daar kun je dus maar beter op tijd bij zijn.

Deze publicatie valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie