Vragen Fractie Tonnaer over gevaarlijke situaties door nieuwe bruggen Kersenboogerd

Algemeen
Brug op de Maasweg in de Kersenboogerd.
Brug op de Maasweg in de Kersenboogerd. Foto: Google Street View

HOORN - Enige tijd geleden (2020/2021) zijn een aantal bruggen in de wijk Kersenboogerd vernieuwd. “De bruggen zien er weer mooi uit, maar leveren op sommige plekken ook gevaarlijke situaties op”, zo stelt Ellen van der Knaap van Fractie Tonnaer. 

“Dit is bijvoorbeeld het geval bij de hoek Maasweg / Enigenburggracht en bij de hoek Maasweg / Luifel / S. Vitringastraat / M. Wibautstraat. Gebruikers van de fietspaden, die daar vlak bij de brug liggen, worden door automobilisten nu minder goed of zelfs niet meer gezien. Dit komt onder andere doordat de bruggen nu hoger zijn. Inwoners van de wijk hebben hierover geklaagd bij de gemeente Hoorn, onder andere via de Fixi app. Het antwoord dat zij vervolgens krijgen is: ‘dit type brug voldoet aan de wettelijke norm dus kunnen we niets aan veranderen’.”

Fractie Tonnaer stelt het college vragen over dit onderwerp. Zo wil de fractie weten of het college het ermee eens is dat de vernieuwing van de bruggen om sommige plaatsen gevaarlijke situaties oplevert en of er onderzoek is gedaan naar de situatie rondom de bruggen.