Beestenfeest op Dierendag bij kinderboerderij de Waalrakkers in Hoorn

Algemeen
De twee jonge Shetlandpony's zijn de nieuwste bewoners van de Waalrakkers. V.l.n.r. Denise van de gemeente Hoorn, vrijwilligers   Carla, Menno en Yvonne.
De twee jonge Shetlandpony's zijn de nieuwste bewoners van de Waalrakkers. V.l.n.r. Denise van de gemeente Hoorn, vrijwilligers Carla, Menno en Yvonne. Foto: vincentdevriesfoto.nl

HOORN - Dierendag is dé dag van het jaar waarop alle dieren in het zonnetje gezet mogen worden. En dat willen ze bij kinderboerderij de Waalrakkers zondag 2 oktober ook gaan doen. Het belooft een feestelijke dag te worden waarbij de dieren natuurlijk centraal staan. En extra leuk: afgelopen week heeft de kinderboerderij in de Grote Waal twee nieuwe bewoners erbij gekregen: de twee jonge Shetlandpony’s Lizzy en Nada. Kom deze dames, maar ook de andere dieren van de Waalrakkers, bewonderen en geniet van de vele activiteiten die deze zondag op het programma staan.

De kinderboerderij is al sinds de jaren zeventig te vinden in de Grote Waal. Op deze kleinschalige en goed onderhouden kinderboerderij genieten bewoners van de wijk van de vele dieren. “Met het beestenfeest op 2 oktober hopen we ook mensen van buiten de Grote Waal te trekken”, vertelt vrijwilligerscoördinator Carla Hoekstra. “Er is die dag van alles te doen. Kinderen kunnen knutselen en er is een speurtocht met leuke vragen. Aan het eind wacht er iets lekkers.”

Kleindierenkeuring

Verder kunnen bezoekers de nagels van hun knaagdieren laten knippen en er is zelfs een keurmeester aanwezig voor een kleindierenkeuring. Dus neem gerust je cavia, konijn, rat, hamster of muis mee! “En ook heel leuk: één van onze vrijwilligers tekent karikaturen, dus voor wie dat wil: voor vijf euro kan je een karikatuurtekening van jezelf laten maken. Koffie en thee zijn natuurlijk ook aanwezig.”

Jip en Janneke

Schapen, geiten, kippen, cavia’s, konijnen, ratjes en vogeltjes; bij de Waalrakkers komen alle dierenliefhebbers aan hun trekken. De nieuwste aanwinsten van de kinderboerderij zijn dus de twee Shetlandpony’s Lizzy en Nada. “Hele makke dieren die zich graag laten aaien. Ook de twee kune kune-varkens Jip en Janneke zijn ontzettend lief. Ze lopen hier lekker vrij rond en zijn heel makkelijk te benaderen.” Omdat er in Westfriesland vogelgriep geconstateerd is, zijn de kippen en pauwen van de Waalrakkers helaas opgehokt.


Foto: vincentdevriesfoto.nl

Meehelpen

Natuurlijk kan de kinderboerderij niet zonder vrijwilligers. “Op dit moment hebben we er ongeveer 21, maar meer vrijwilligers zijn altijd welkom”, zegt Carla. “Elk weekend hebben we vier vrijwilligers nodig, maar op dit moment krijgen we het niet altijd rond en moeten we soms de kinderboerderij een dagje dicht houden. Zeker in vakantietijd komt dat voor. Dierenliefhebbers vanaf achttien jaar die graag een handje mee willen helpen en voor de dieren willen zorgen, zijn dus heel welkom. Wij zorgen voor een inwerkprogramma en een duidelijke taakomschrijving. Zelf ben ik al een aantal jaren vrijwilliger en het bevalt me nog steeds heel goed. De combinatie van buiten zijn en met dieren omgaan vind ik geweldig. De gezelligheid van de bezoekers speelt natuurlijk ook een belangrijke rol. Ik vind het het leuk om ze erbij te betrekken wanneer ik voor de dieren zorg.” Wie mee wil helpen met de verzorging van de dieren (denk aan voeren, mesten en schoonmaken) en het ontvangen van bezoekers, kan contact opnemen met Carla via vrijwilligers@waalrakkers.nl .

Iedereen is aankomende zondag van 11.00 tot 15.00 uur van harte welkom op kinderboerderij de Waalrakkers, Poolster 123 in Hoorn (vlak bij winkelcentrum de Grote Beer). Neem contant geld mee, want er is geen pin aanwezig. Goed om te weten: alle opbrengsten van deze dag zijn bestemd voor de kinderboerderij. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina of op www.waalrakkers.nl .