Bijdrage van Cultuurliefhebbers aan Smalle Beurzen Festival in Hoorn

Algemeen
Links Miranda Zwart (Vrijwilligerspunt Hoorn) en rechts Daphne de Groot (marketeer Schouwburg Het Park).
Links Miranda Zwart (Vrijwilligerspunt Hoorn) en rechts Daphne de Groot (marketeer Schouwburg Het Park). Foto: aangeleverd

HOORN - Van hoge rekeningen tot aan dure boodschappen: een theaterbezoek zit er lang niet voor iedereen in. Daarom geven theaterbezoekers van Het Park kaarten voor de familiemusical Kruimeltje cadeau aan gezinnen die het nodig hebben tijdens het Smalle Beurzen Festival op 1 oktober.

In mei 2022 vond de voorverkoop van voorstellingen in Het Park plaats. Tijdens deze voorverkoop werden er extra’s en voordelen gegeven. Zo kreeg een Platina Abonnee, kaarten cadeau voor nóg een voorstelling. “Omdat destijds voorzichtig bekend werd dat de inflatie zou doorzetten en energierekeningen omhoog zouden gaan leek het ons een mooie gedachte om ook de mogelijkheid te geven aan abonneehouders om te kiezen voor het doneren van kaarten aan een ander. Daarop werd zeer enthousiast gereageerd”, aldus Daphne de Groot, marketingmedewerker van Het Park.

Familievoorstelling

Nu na de zomer de situatie niet lijkt te verbeteren. Steeds meer mensen raken in de financiële problemen als er niet goed op uitgave gelet wordt. Luxere uitgaven worden daardoor mogelijk minder snel gedaan. “Wij hebben geregeld contact met het Vrijwilligerspunt Hoorn en toen wij vernamen dat er een tweede Smalle Beurzen Festival georganiseerd zou worden, vonden wij dit een mooi initiatief om de kaarten van onze theaterbezoekers hieraan te doneren.” De gedoneerde kaarten worden besteed aan de familiemusical Kruimeltje (vrijdag 21 oktober in Het Park). De schouwburg voegt daar nog eens 10 kaarten aan toe. “Kruimeltje is een echte familiemusical. Een grote indrukwekkende voorstelling voor het gehele gezin. Graag zien wij dat er meerdere gezinnen gebruik kunnen maken van een theaterbezoek en dus hebben wij de kaarten verdubbeld.”

Smalle Beurzen Festival

Het Smalle Beurzen Festival vindt plaats op zaterdag 1 oktober van 13.00 tot 17.00 uur op het Dampten 16. Een dag met informatie en plezier voor iedereen, van jong tot oud, die er wat aan heeft. Toegang en alle activiteiten zijn gratis te bezoeken.