Gratis Fietsjes Actie Voor Minima deelt 54 fietsen uit in Hoorn

Algemeen
Een prachtig spiksplinternieuw fietsje voor Lennox (3) uit Enkhuizen.
Een prachtig spiksplinternieuw fietsje voor Lennox (3) uit Enkhuizen. Foto: Jan Siebring Fotografie

HOORN - Het Smalle Beurzen Festival op het Dampten in Hoorn trok zaterdag 1 oktober veel bezoekers. Eten, drinken, kleding, muziek; alles was gratis. Ook de Gratis Fietsjes Actie Voor Minima van Jan en Lida Kooijman was van de partij. Zij hebben deze dag maar liefst 54 fietsen weggegeven!

“32 daarvan hadden we al op een lijst staan”, laat Jan weten. “En die andere 22 hebben we spontaan uitgedeeld op de dag zelf. Het was grandioos. We zijn blij dat we weer veel gezinnen die met weinig rond moeten komen, hebben kunnen helpen. Ik heb alleen maar blije gezichten gezien en daar doen we het voor. Jammer alleen dat dit zo nodig is in Nederland. Dat verwacht je toch niet in een land als dit?”

Trots

Jan en Lida gaven zelfs twee spiksplinternieuwe fietsjes weg, die gesponsord waren door Volare Bicycles uit Volendam. Het ene fietsje was voor de vierjarige Nathalie uit Medemblik en de andere fiets voor de driejarige Lennox uit Enkhuizen. Jan: “Bij deze wil ik graag Edwin en Lisette Boelsz en Tom Kwakman van Volare Bicycles enorm bedanken.” Ook was er een negenjarige jongen helemaal uit de Achterhoek naar Hoorn gekomen om een heel mooie fiets in ontvangst te nemen. Het hele team van Gratis Fietsjes Actie Voor Minima - bestaande uit Jan en Lida, Ralf, Johan, Jack en Frank en de fietsenophalers Carola, Krista en Pascal - maakte ook deze dag weer ontzettend veel kinderen en volwassenen blij. “En dat blijven we doen”, besluit Jan. “Ik ben trots op ons hele team en alle stichtingen die deze dag aanwezig waren om dit festival mogelijk te maken.”