Ontdek het culturele aanbod voor kinderen in Hoorn

Algemeen
Kinderen kunnen tijdens de Cultuurweek proeven, kijken, doen en beleven.
Kinderen kunnen tijdens de Cultuurweek proeven, kijken, doen en beleven. Foto: aangeleverd

HOORN - De Cultuurweek Hoorn vindt dit jaar voor het vijfde jaar op rij plaats. Van 31 oktober tot en met 12 november kunnen kinderen vanaf vier jaar in deze twee weken deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Zowel op school met de hele klas, als na school in hun vrije tijd. 

Zij ontdekken op een laagdrempelige manier hoe rijk Hoorn is aan cultuuractiviteiten voor kinderen. Vele culturele organisaties in Hoorn bieden activiteiten aan in de Cultuurweek. Kinderen kunnen proeven, kijken, doen en beleven. Ideaal om te ontdekken waar hun talent ligt en waar ze blij van worden. Wie weet ontdekken ze wel een leuke nieuwe creatieve hobby. 

Scholen kunnen zich opgeven om bijvoorbeeld met de hele klas te dichten met de stadsdichter, te ontdekken hoe men vroeger op zee voer, mee te doen met zang-, dans- of drumworkshops, of een rondleiding in de Schouwburg te volgen. Na schooltijd kunnen kinderen meedoen met bijvoorbeeld muziekles, dansles en vele creatieve activiteiten van monsters kleien of een ‘keltische knoop’ tekenen tot zelf kleding pimpen. Maar ze kunnen ook een museum of museumhuis bezoeken of een gave poëzie & rap workshop volgen. 

Aanmelden voor de activiteiten kan vanaf zaterdag 8 oktober om 09.00 uur. Meedoen is gratis en aanmelden kan via www.hoornbeweegt.nl . De Cultuurweken is een initiatief van De Blauwe Schuit, Stichting Netwerk en de Gemeente Hoorn.