PISA Talk in Hoorn: als een jonge ouder overlijdt

Algemeen
Verlieswetenschapper en begrafenisondernemer Richard Hattink.
Verlieswetenschapper en begrafenisondernemer Richard Hattink. Foto: aangeleverd

HOORN - De eerste PISA Talk van 2022 vindt donderdagavond 13 oktober plaats bij Inloophuis PISA aan de Draafsingel 59 in Hoorn. Tijdens de PISA Talk wordt open over kanker gesproken en komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Deze keer komt verlieswetenschapper en begrafenisondernemer Richard Hattink praten over kinderen en de dood in het jonge gezin. 

Richard vertelt onder andere waarom we eerlijk met kinderen over de dood moeten praten en het niet aan hun verbeelding moeten overlaten. “Als volwassenen niet openlijk met hun kinderen over de dood praten, kunnen onbedoeld beelden ontstaan die gepaard kunnen gaan met grote angsten.”

Voorbeeld: de vierjarige Marco vroeg zijn moeder hoe zijn overleden opa door de wc-pot kon worden gespoeld en of hij daarvoor in kleine stukjes moest worden gesneden. Het kind leed onder grote angst en vrees. Navraag bracht aan het licht: de goudvis die een paar weken geleden was gestorven, was via het toilet weggespoeld.

De inloop is vanaf 19.30 uur, de bijeenkomst start om 20.00 uur. Deelname kost vijf euro, inclusief koffie en thee. Aanmelden: 0229-758531 of administratie@inloophuispisa.nl. Inloophuis PISA is een Centrum voor leven met en na kanker. Op www.inloophuispisa.nl staat meer informatie over het volledige programma van 2022. 

Afbeelding