Kids4KiKa organiseert groots KiKa Event in De Kreek in Zwaag

Algemeen
De kinderen maakten helaas van dichtbij mee hoe het is om een vriendinnetje (Elana) te verliezen aan kanker. Ter nagedachtenis aan haar organiseren zij een groots KiKa Event in De Kreek.
De kinderen maakten helaas van dichtbij mee hoe het is om een vriendinnetje (Elana) te verliezen aan kanker. Ter nagedachtenis aan haar organiseren zij een groots KiKa Event in De Kreek. Foto: Jan Siebring Fotografie

ZWAAG - Twaalf kinderen in de wijk Bangert en Oosterpolder in Zwaag hopen 8 december weer een mooi bedrag te kunnen doneren aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). De afgelopen twee jaar haalden zij in hun wijk lege flessen op om zo geld in te zamelen. Dat doen ze nu ook, maar de kinderen pakken dit jaar nóg grootser uit met een KiKa Event voor jong en oud. Dit vindt zaterdag 26 november van 14.00 tot 18.00 uur plaats in MFA De Kreek in Zwaag.

Plezier maken en geld inzamelen voor het goede doel

Twee jaar geleden maakten deze jonge kinderen helaas van dichtbij mee hoe het is om een vriendinnetje te verliezen aan deze rotziekte. Dat de groep sinds Elana’s overlijden in 2020 in actie komt voor KiKa, is voor hen ook een manier om hun lieve vriendinnetje te herdenken. Ze was nog maar negen jaar. “Helaas is Elana overleden, maar we hopen met deze actie wel andere kinderen te kunnen helpen. Wat ons is overkomen, is natuurlijk niet leuk en heel verdrietig. We willen niet dat andere kinderen dit ook overkomt”, legt Isa (13) uit.

Prijzen

Iedereen is 26 november van harte welkom in De Kreek, waar die middag van alles te doen en te beleven is. “We zijn in september begonnen met brainstormen”, vertelt Noa (12). “Andere jaren konden we door corona minder doen dan we eigenlijk wilden, maar nu kunnen we iets heel groots organiseren. Eerst hebben we de datum en de locatie geregeld. Ed Bobeldijk van De Kreek was direct enthousiast en stelt deze dag de gehele locatie beschikbaar voor ons KiKa Event. Wij zijn hem daarvoor enorm dankbaar. Daarna hebben we heel veel bedrijven een mailtje gestuurd, met de vraag of ze ons wilden sponsoren. Daar kregen we heel veel positieve reacties op. Daardoor kunnen we tijdens het KiKa Event veel mooie prijzen verloten in de loterij”, glundert Noa. “Een high tea, dinerbonnen, kaartjes voor de dierentuin, bioscoopbonnen, er zit van alles bij.” 

Bekende zangeres

Lieve (12) vertelt verder: “De kinderen kunnen bij de ingang voor vijf euro een kaartje kopen en voor de volwassen is er vrij toegang. De opbrengst gaat natuurlijk naar KiKa. Kinderen kunnen dan de hele middag spelen op de springkussens, meedoen met sportactiviteiten, spelletjes doen, zich laten schminken en nog veel meer. Ook kunnen kinderen knutselen in het atelier, hun nagels laten lakken, ponyrijden en een brandje blussen. Er loopt een ballonnenclown rond en er zijn pepernotenpietjes. Natuurlijk krijgen de kinderen ook wat te drinken en wat lekkers. De mascottes Benno (voor de wijk Bangert en Oosterpolder, red.) en KiKa zijn er ook en er is nog een optreden van een bekende zangeres! We hopen dat er heel veel mensen komen!”

Kleurplaat

Kinderen kunnen meedoen met een kleurwedstrijd waarmee ze ook weer kans maken op mooie prijzen. De kleurplaat, die ontworpen is door de opa van Lieve, kun je afhalen in De Kreek, maar hij is ook te downloaden via de Facebookpagina ‘Kids 4 KiKa Zwaag’. Bezoekers kunnen tijdens het evenement lege flessen inleveren. Aan de flessenactie doen de Albert Heijn Bangert en Oosterpolder en Dorpsstraat Zwaag en de Jumbo Zwaagdijk mee. Voor de ouders is er een markt en er wordt ook een loterij georganiseerd waarbij je altijd prijs hebt. Een dag waarop je je met het hele gezin dus kunt vermaken, waarbij het plezier voorop staat. En juist dat plezier maken is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Samenzijn én het goede doel steunen, daar draait het 26 november om. Alle opbrengsten deze middag komen ten goede aan KiKa. “Vorig jaar hadden we bijna vierduizend euro ingezameld, maar ik denk dat we daar dit jaar wel overheen gaan”, aldus Isa.

Steun KiKa

Isa, Guus, Lieve, Abel, Sil, Noa, Finn, Rani, Senn, Rohan, Valentijn en Floris hopen dat heel veel mensen hun evenement op 26 november gaan bezoeken. Het adres van De Kreek is Meetketting 1-3 in Zwaag. Voor dit KiKa Event de perfecte locatie in midden in het hart van de Bangert en Oosterpolder. Kun je niet komen, maar wil je de actie van deze kinderen wel steunen? Scan dan de QR-code onderaan dit artikel. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina (Kids 4 KiKa Zwaag) of op Instagram (kids_4kikazwaag). Het uiteindelijke bedrag wordt in de vorm van een cheque op 8 december, de geboortedag van Elana, overhandigd aan haar vader. Dit eindbedrag komt in zijn geheel bij KiKa terecht.