Kom shoppen, duik de horecazaken in voor een kop warme chocomel én geniet van culturele hotspots in de Hoornse binnenstad.
Kom shoppen, duik de horecazaken in voor een kop warme chocomel én geniet van culturele hotspots in de Hoornse binnenstad. Foto: aangeleverd

Kerstmarkt in Hoorn: 18 december 2022

Algemeen

HOORN - De gezelligste tijd van het jaar is aan. De Hoornse lokale ondernemers en organisaties hebben weer genoeg leuks in petto voor de ‘Beste binnenstad van het jaar’ (Elsevier Weekblad). Etalages schitteren in de donkere dagen en de straatverlichting begroet de bezoekers van de stad. Kom shoppen, duik de horecazaken in voor een kop warme chocomel én geniet van culturele hotspots in de stad.

In december genieten we van de feestdagen, de extra superkoopzondagen met extra activiteiten en de schaatsbaan op de Roode Steen maken het winkelen nóg leuker. 

Kerstmarkt door hele binnenstad van Hoorn

De extra superkoopzondagen worden afgesloten met vanaf 11.00 uur de sfeervolle kerstmarkt op zondag 18 december door de hele binnenstad. Daar vind je maar liefst 125 marktkramen van onder andere lokale ondernemers en enthousiaste makers. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar. Wil je nog een kraam huren? Meld je aan via evenementen@oshhoorn.nl .

Santa Run 

De Kleine Noord Santa Run start om 11.00 uur voor de Noorderkerk en eindigt een uur later bij de fontein De Waterdrager aan het begin van het Kleine Noord. Deelname bedraagt 15 euro inclusief een gratis kerstpak voor dames of voor heren. Wie mee wil doen kan beter niet te lang wachten met inschrijven. Voor de Kleine Noord Santa Run hoeft je niet te trainen, het is een relaxende, recreatieve gezellige run, iedereen kan meedoen. “Wij hebben er op het Kleine Noord in ieder geval ontzettend veel zin in. Het belooft echt een hilarisch evenement te worden.” Inschrijven: https://inschrijven.nl/form/2022121851024-nl

Muziek, dans en theater

Hoorn wordt volledig ondergedompeld in de kerstsfeer. Geen kerstmarkt zonder muziek, dans, theater of andere gezellige acts. Er is een prachtige samenstelling van 16 Hoornse acts; het is werkelijk een pareltje. Ook in de Noorderkerk vinden verdeeld over de middag optredens plaats van 3 verschillende acts met een koor, zang en dans. Het volledige programma staat op www.hoornechtmooi.nl/agenda/kerstmarkt-hoorn

Schaatsbaan 

En dan natuurlijk nog de Parket Floors Schaatsbaan Roode Steen die vanaf 12.00 uur ook geopend is. Het Kerkplein is het toneel van de Kerstman met een gelegenheid om samen met zijn kerstelfen en Rudolf op de foto te gaan en daarnaast kunst, snert, warme chocomelk, gluhwein, ambacht, livemuziek en leuke kramen. Live entertainment op wel 16 locaties met entertainment van onder andere Glock ‘45, Marieke Duin, Soul- en Gospelkoor UpTight, Om te Hoorn, Meezingkoor Karin Wildoer, Levi Noe, Mila Roosendaal en MADLIFEmusic. 

Hoorn ‘Beste binnenstad’ 

Dit jaar werd het historische stadshart van Hoorn door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot ‘Beste binnenstad’. Een prachtig compliment waar inwoners, ondernemers en organisaties jarenlang hard voor hebben gewerkt. Volgens het blad beschikt Hoorn over de perfecte combinatie van rust, ruimte, een aantrekkelijk historisch centrum en is de stad ‘woonaantrekkelijk’. Hoorn biedt voor inwoners ‘optimaal vertier en gemak’. 

Zondag 18 december start om 11.00 uur de Kleine Noord Santa Run bij de Noorderkerk.
Afbeelding
Back on track: ga aan de slag met jouw toekomst Algemeen 27 jan, 11:50
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Arbeidsmigranten bedrijfspand Neutronweg in Hoorn mogen daar niet blijven wonen Algemeen 27 jan, 10:25
Afbeelding
Grote carnavalsoptocht in Zwaag: zondag 19 februari 2023 Algemeen 26 jan, 16:38
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Live-opnames voor album van Jiffy in Manifesto in Hoorn Algemeen 26 jan, 09:00
Afbeelding
Ringball in wijkcentrum Grote Waal in Hoorn Algemeen 25 jan, 20:00
Afbeelding
Meertalig voorleesfeest in Bibliotheek Hoorn Algemeen 25 jan, 17:00
Afbeelding
Els Kooter (46) is verpleegkundige in opleiding in Dijklander Ziekenhuis Hoorn Algemeen 25 jan, 16:41
Afbeelding
Bekende Westfriezen zetten zich tijdens Lock-Up in voor Inloophuis Pisa Algemeen 25 jan, 15:27
Afbeelding
Grote Westfriesland Debat in Martinuscollege Grootebroek Algemeen 25 jan, 14:54
Afbeelding
Hoornse inwoners, huiseigenaren en ondernemers ontvangen aanslag gemeentelijke belastingen Algemeen 25 jan, 13:10