WerkSaam Westfriesland Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022

Algemeen
Voorzitter van de jury Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag) met links en rechts van hem de finalisten (Nederlands Forensisch Instituut en Douane) en winnaar (WerkSaam Westfriesland).
Voorzitter van de jury Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag) met links en rechts van hem de finalisten (Nederlands Forensisch Instituut en Douane) en winnaar (WerkSaam Westfriesland). Foto: Jeancarlo Nunes dos Anjos

HOORN - WerkSaam Westfriesland is dinsdagavond 22 november uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. De uitreiking vond plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. WerkSaam Westfriesland ontving deze prijs met grote blijdschap en trots.

De jury onder leiding van Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag) heeft WerkSaam Westfriesland als winnaar gekozen omdat het een creatieve, vernieuwende en transparante organisatie is. WerkSaam streeft naar waardevol werk voor de diversiteit aan cliënten. De vanzelfsprekendheid waarmee de focus ligt op werkgelegenheid, ondanks dat WerkSaam zich ook bezighoudt met uitkeringen, is heel bijzonder. Er is een sterke combinatie van het verzorgen van de uitkeringen en het begeleiden van cliënten naar werk. Zo is bijvoorbeeld de tozo-regeling uitgevoerd. Ook biedt WerkSaam de mogelijkheid door te stromen van cliënt naar medewerker naar coach, waardoor nogmaals het waardevolle werk blijkt. WerkSaam heeft een sterke en zichtbare positie in de regio. Bestuurders willen onderdeel zijn van WerkSaam, en bedrijven en ondernemers zoeken de samenwerking op door de goede beleidsmatige aspecten zoals de sustainable development goals. Bovendien is de rol van de medezeggenschap in deze organisatie groot.

De Douane en het Nederlands Forensisch Instituut waren de andere twee kanshebbers voor de titel Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de VOM.