Prins voor de Blockeniers in Blokker

Algemeen
V.l.n.r.: prins Jut, prinses Cithara, prins Turbo en prins Kukel de Feurste.
V.l.n.r.: prins Jut, prinses Cithara, prins Turbo en prins Kukel de Feurste. Foto: aangeleverd

BLOKKER - De nieuwe prins van carnavalsvereniging de Blockeniers in Blokker is vrijdag 18 november bekendgemaakt. Dat betekende ook dat prins Jut, adjudante Juul en de hofdames Manon en Lindsey een minder leuke avond hadden, want zij moest aftreden. De capes, steken en de scepter werden afgenomen. 

Een leuke act werd op het podium gezet, waarin een non op zoek was naar mensen die ‘happy’ waren. Dit werd later ondersteund door een heus nonnenkoor dat ‘O Happy Days’ zong. Uiteindelijk had de non wel in de gaten dat er mensen in de zaal waren die niet happy waren. Na een zoektocht kwam ze uit bij René van Santen en zijn vrouw Nel die aangaven helemaal niet ‘bloid’ te zijn omdat ze net afgetreden waren. Nadat ze wederom op het podium waren verschenen kwamen onder het masker de hofdames Manon en Lindsey vandaan. En daar stond het nieuwe decorum van de Blockeniers. Nadat ze geïnstalleerd waren, gaven zij aan weer als prins Jut, adjudante Juul en de hofdames Manon en Lindsey voor te gaan in het nieuwe carnavalsseizoen.

Leuk detail was dat huisfotograaf Sjoerd op het idee kwam om de nieuwe prinsen en prinses van zowel de Blockeniers als de buurtverenigingen vast te leggen op foto. Zo was er een mooi plaatje van prins Jut van de Blockeniers, prins Kukel de Feurste van Het Masker in Zwaag, prinses Cithara van de Leste Stuyver in Westwoud en prins Turbo van Ospylac in Hoorn. Het carnavalsseizoen barste goed los en het bleef nog lang heel gezellig.