Alle informatie over de energietoeslag voor inwoners gemeente Hoorn

Algemeen
Afbeelding
Foto: archief

HOORN - Huishoudens met een inkomen tot 150 % van de bijstandsnorm kunnen tot 1 juli 2023 een aanvraag doen voor een energietoeslag.

Er zijn twee energietoeslagen:

- Een voor huishoudens met een inkomen van maximaal 120 % van de bijstandsnorm. Voor hen is een energietoeslag beschikbaar van 1300 euro.

- Een voor huishoudens met een inkomen van 120% tot 150% van de bijstandsnorm. Zij hebben recht op een toeslag van 550 euro.

De inkomensgrenzen zijn te vinden op www.hoorn.nl/energietoeslag

Uitzondering

Dak- en thuislozen of personen in een instelling worden uitgesloten van het recht op een energietoeslag, omdat zij geen energielasten hebben. 

190 euro korting

Hoe inwoners de 190 euro korting op hun energierekening in november en december krijgen, hangt af van de energieleverancier. Kijk voor meer informatie op website van Rijksoverheid.

Energietoeslag aanvragen

De energietoeslag kun je aanvragen via de volgende link: www.hoorn.nl/bestanden/documenten/1.Hoorn/Aanvraagformulier-Energietoeslag.pdf

Stuur het ingevulde formulier op naar gemeente@hoorn.nl of per post naar Antwoordnummer 98, 1620 VB Hoorn. Bekijk goed welke gegevens je extra moet meesturen. Het aanvraagformulier kunnen inwoners ook ophalen bij de infobalie in het stadhuis. Een afspraak maken is niet nodig. Als er meerdere mensen met een laag inkomen samenwonen, wordt de energietoeslag eenmalig gegeven. 

Hulp nodig?

Wie er niet uitkomt, kan contact opnemen met de gemeente Hoorn via 0229-252200. Ook kunnen inwoners langskomen tijdens een van de inloopspreekuren voor hulp bij het invullen. Meer informatie: www.hoorn.nl/inloopspreekuren

Energietoeslag 2023

Het kabinet heeft op 20 september 2022 aangekondigd dat de energietoeslag opnieuw wordt uitbetaald in 2023. Het Ministerie werkt hiervoor aan een nieuwe wet. Daarom is het op dit moment nog niet mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de energietoeslag 2023. Het kabinet heeft ook bekend gemaakt dat gemeenten een voorschot kunnen geven van 500 euro. Helaas is dit bij de gemeente Hoorn (nog) niet mogelijk.

Extra hulp

Inwoners die met deze toeslag onvoldoende in staat zijn hun energierekening te betalen, kunnen via 1.Hoorn hulp vragen. Kijk voor meer info op www.hoorn.nl/rondkomen