Bijeenkomst Wereldlichtjesdag in Dorpskerk Blokker

Algemeen
Wereldlichtjesdag: een dag waarop overal ter wereld lichtjes worden aangestoken voor kinderen die zijn overleden.
Wereldlichtjesdag: een dag waarop overal ter wereld lichtjes worden aangestoken voor kinderen die zijn overleden. Foto: archief

BLOKKER - Elk jaar op de tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Een dag waarop overal ter wereld lichtjes worden aangestoken voor kinderen die zijn overleden. Vanwege de verschillende tijdzones gaat er een lint van licht over de hele wereld. In de regio Westfriesland organiseren uitvaartleiders Judith Ettema, Sandra Boorsma en ceremoniemaker Karin van ‘t Klooster zondag 11 december een sfeervolle bijeenkomst in de Dorpskerk aan de Westerblokker 105 in Blokker.

Iedereen kan die zondag vanaf 18.16 uur binnenlopen in de kerk: vaders, moeders, broers, zussen, ooms, tantes, opa’s, oma’s, leerkrachten. Kortom: iedereen die het gemis van een kind met zich meedraagt is welkom. Zangeres Janina zorgt voor livemuziek. 

Rond 19.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten met koffie en thee. Wie dat wil, kan nog even blijven om na te praten. Voor de organisatie is het handig als bezoekers zich van tevoren even aanmelden via het formulier op de website: www.wereldlichtjesdag.org . Wie er niet bij kan zijn, kan de bijeenkomst ook via een livestream volgen. Vul ook dan het formulier in. De informatie die gevraagd wordt via het formulier, blijft alleen beschikbaar voor deze Wereldlichtjesdag en blijft binnen de organisatie. 

Vragen? Stuur dan een mailtje naar informatie@wereldlichtjesdag.org .