Fietsjesactie Jan en Lida Kooijman uit Hoorn winnaar ‘BertOp500-je’

Algemeen
V.l.n.r.: Johan van Velsen, Lida Kooijman, Jeroen van der Veer, Ralf Desmit en Rachid Saidi.
V.l.n.r.: Johan van Velsen, Lida Kooijman, Jeroen van der Veer, Ralf Desmit en Rachid Saidi. Foto: aangeleverd

HOORN - De Gratis Fietsjes Actie Voor Minima van Jan en Lida Kooijman is vanmiddag als winnaar uit de bus gekomen van de BertOp500-je van KRO-NCRV. In de studio in Hilversum kregen zij dat tijdens een live-radiouitzending te horen. 

Het radioprogramma BertOp5 mocht namens de KRO-NCRV één van de stille helden een steuntje in de rug geven in de vorm van een gepersonaliseerde prijs: het zogenoemde BertOp500-je. Vanaf 1 november konden luisteraars een week lang hun waardering geven door duimpjes uit te delen aan vijf stille helden. Daarna heeft een jury, bestaande uit KRO-NCRV-presentoren Anita Witzier en Sander de Kramer en Minister van Oplossingen Nienke Meijer, zich zich gebogen over welk project het BertOp500-je krijgt. 

Grote belevenis

Donderdag 24 november werd in een speciale uitzending van BertOp5 op NPO Radio 5 bekendgemaakt welke stille held een steuntje in de rug krijgt met een bedrag van vijfhonderd euro. De drie projecten met de meeste duimpjes waren uitgenodigd om die dag naar Hilversum te komen. Het was voor Jan en Lida al een grote belevenis om dit mee te maken, maar dat ze nu als winnaar gekozen zijn is echt de kers op de taart.

Zenuwachtig

Een flinke delegatie van vijf personen was namens de Gratis Fietsjes Actie voor Minima naar Hilversum afgereisd. Rachid Saidi van Generation Gym en Jeroen van der Veer van Sociaal Hoorn, twee goede bekenden van Jan en Lida, spraken mooie woorden over het werk van het echtpaar. Daarnaast waren twee vrijwilligers van de stichting mee: Ralf Desmit en Johan van Velsen. Lida was er natuurlijk ook, maar Jan bleef thuis. “Ik heb behoorlijk last van wagenziekte. Dat is de reden dat ik thuis bleef”, laat hij weten. “Thuis zat ik in spanning te wachten terwijl ik naar de radio luisterde. Ik was echt zenuwachtig. Wat was ik blij toen ik hoorde dat we gewonnen hadden! Zo mooi!” De vijfhonderd euro die de stichting gewonnen heeft, wordt natuurlijk goed besteed. “We gaan het onder meer gebruiken voor fietsonderdelen en lak.”

Meer informatie over de fietsjesacties van Jan en Lida: www.fietsjesvoorminima.nl .