Borduursters About a Jacket in Hoorn op uitnodiging naar opening ‘Koninklijk Borduren’

Algemeen
De groep vluchtelingvrouwen en vrijwilligers van About a Jacket vertrok woensdagmorgen voor de opening van de tentoonstelling naar het TextielMuseum in Tilburg.
De groep vluchtelingvrouwen en vrijwilligers van About a Jacket vertrok woensdagmorgen voor de opening van de tentoonstelling naar het TextielMuseum in Tilburg. Foto: aangeleverd

HOORN - Voor de groep van borduursters en vrijwilligers van borduuratelier About a Jacket in Hoorn was het woensdag 30 november een spannende dag waar zij lang naar hadden uitgekeken. Zij waren uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling ‘Koninklijk Borduren’ in het TextielMuseum in Tilburg. Twaalf borduursters hebben - onder leiding van Marilou Evelo - de afgelopen maanden meegedaan aan het Community Project en een bijdrage geleverd aan het borduren van de gordijnen voor de Chinese Zaal van Paleis Huis ten Bosch.

De tentoonstelling in het TextielMuseum werd woensdag geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima. Dit deed zij samen met ruim 150 handborduursters uit het hele land die hebben bijgedragen aan de nieuwe gordijnen voor Paleis Huis ten Bosch. 

Passie voor borduren

De tentoonstelling viert de passie voor borduren. Na het officiële openingsmoment werd koningin Máxima – die zelf mee borduurde aan de gordijnen – samen met diverse leden van de borduurgroepen rondgeleid door de tentoonstelling. De rondleiding startte bij de achttiende-eeuwse gordijnen waarop de nieuwe gordijnen zijn gebaseerd en leidde langs het ontwerp- en maakproces naar de nieuwe gordijnen. Er werd stilgestaan bij de expositiezaal waar van elke borduurgroep één borduurwerk is uitgelicht dat de groep representeert. 

De tentoonstelling ‘Koninklijk Borduren’ is vanaf donderdag 1 december te bezoeken, uitsluitend met een tijdslot. Reserveren kan via www.textielmuseum.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden over de tentoonstelling.