Open Dag bij het Horizon College

Algemeen
Het fieldlab Logmotion in Heerhugowaard.
Het fieldlab Logmotion in Heerhugowaard. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Woensdag 7 december is het Open Dag bij het Horizon College. Tussen 16.30 uur en 20.30 uur kunnen belangstellenden alles te weten komen over de 130 mbo-opleidingen die op de locaties Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend aangeboden worden. Het Horizon College leidt zoveel mogelijk in de praktijk op. Dat geldt bijvoorbeeld voor de opleidingen Sport & Bewegen bij sportcomplex De Meent in Alkmaar. Hier zijn veel sportfaciliteiten waardoor studenten goed voorbereid worden op hun toekomstige beroep. De sportcampus op De Meent is tijdens de Open Dag te bezoeken.

Ook voor de opleidingen transport, logistiek en bedrijfsautotechniek is de praktijk dichtbij. In Heerhugowaard is aan de Dudokweg 51 fieldlab Logmotion ingericht. Werd er voorheen in een theorielokaal lesgegeven, nu kunnen studenten in de praktijk hun vak leren. Laden, lossen, bestellingen verzamelen en kijken of de voorraad op orde is: de studenten kunnen het hier allemaal echt doen. Een paar deuren verderop, aan de Dudokweg 45, is Bed & Business gevestigd. Studenten van de opleiding Manager/Ondernemer Horeca runnen deze accommodatie, waar buitenlandse studenten kunnen overnachten en bedrijven vergaderruimte kunnen huren. Beide locaties zijn tijdens de Open Dag te bezoeken. Er rijdt een pendelbus van de locatie Heerhugowaard naar de Dudokweg.

Bouwplaats die nooit af is

Aan de overkant van Logmotion en Bed & Business, is ESPEQ gevestigd. ESPEQ en het Horizon College verzorgen samen de bouwopleidingen. ESPEQ de praktijk en het Horizon College de theorie. Bij ESPEQ in Heerhugowaard is de bouwplaats die nooit af is te bezoeken. Studenten leren hier in de praktijk wat er allemaal bij komt kijken om een huis te bouwen. Ook de samenwerkingspartners Tetrix Techniek en IWNH houden 7 december Open Dag in Heerhugowaard.

Datacenter in Hoorn

Voor de opleidingen ICT is de praktijk eveneens dichtbij. Op de locatie Hoorn heeft Microsoft een realistisch lab van een datacenter gebouwd. Doel hiervan is om ICT-studenten zo praktijkgericht mogelijk op te leiden. Studenten kunnen zich met de nieuwste en modernste apparatuur goed voorbereiden op een ICT-baan. Ook het datacenter is tijdens de Open Dag te bezoeken.

Immersive room in Purmerend

Jongeren die het moeilijk vinden om een keuze voor een mbo-studie te maken, kunnen op de locatie in Purmerend naar de immersive room om een beter beeld te krijgen van de mbo-opleidingen en beroepen. De immersive room is voorzien van wanden met touchscreens en heeft interactief bewegend beeld op alle muren. In deze virtual reality-omgeving kunnen praktijksituaties op een realistische manier getraind worden.

Tijdens de Open Dag is er veel te zien en te doen bij de 130 mbo-opleidingen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.horizoncollege.nl.