Statiegeldactie zorgt voor zaden voor basisschoolleerlingen in Hoorn

Algemeen
V.l.n.r.: Sebastiaan Kaper, manager Albert Heijn van Dedemstraat, Resi Beijer, Doro Acquoy en Wil van Putten, allen van Zaaigoed.
V.l.n.r.: Sebastiaan Kaper, manager Albert Heijn van Dedemstraat, Resi Beijer, Doro Acquoy en Wil van Putten, allen van Zaaigoed. Foto: aangeleverd

HOORN - De buurtwerkgroep ‘Zaaigoed’ in Risdam-Noord is in haar nopjes met de statiegelddonaties die klanten van Albert Heijn aan de van Dedemstraat in Hoorn deden in november. Dankzij deze donaties kunnen de zaden die Zaaigoed de afgelopen maanden verzamelde in het voorjaar aan basisscholieren worden uitgedeeld.

Wil van Putten, één van de drijvende krachten achter Zaaigoed, vertelt: “Geweldig dat er meer dan 140 euro is binnengekomen. Zo’n bedrag, dankzij ingeleverde statiegeldbonnetjes van vaak maar 25 of 50 cent! Wij hadden geen geld in kas om zakjes, waar de zaden in kunnen, aan te schaffen. Dat kunnen wij nu wél betalen en een drukwerkje daarbij, met instructie hoe de kinderen kunnen zaaien, kan nu ook gemaakt worden. Wij zijn blij met deze sympathieke klanten en laten zoveel mogelijk basisschoolleerlingen genieten van een bloemrijk 2023.”